Ez a titka a legfinomabb lecsónak

recept
PUBLIKÁLÁS: 2023. június 01. 17:00
A nyár legnagyobb dobása, amikor nem a tűzhelyen egy lábosban készül el az isteni lecsó.
Bors

Hamarosan itt a lecsószezon, és ezt az isteni fogást egyszerűen nem szabad kihagyni! 

A lecsó hihetetlen finom egytálétel, de úgy a legistenibb, ha bográcsban készíted el, így tényleg felejthetetlen élmény lesz! Érdemes meghívni rá a barátokat, akkor egyben vidám társasági esemény is lesz a lecsóparti! Mellé friss ropogós héjú kenyeret harapni, annál nincs is jobb.  Ha véletlenül marad a lecsóból a bogrács alján, akár reggelire is megeheted. 

 

A legjobb lecsórecept a következő:

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt kolbász vagy virsli
  • 2 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2 db erős zöldpaprika
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj

Így készítsd el:

  1. Kockázd fel a hagymát a paradicsomot, és karikázd fel a paprikát. 
  2. Tedd bográcsba az apróra vágott szalonnát és süsd meg üvegesre, majd mehet bele a hagyma is, amit néhány perc alatt piríts üvegesre. Ha nincs szalonnád, használj disznózsírt!
  3. Keverd bele a paprikát és a paradicsomot, sózd meg, rakd bele a kolbászt is és  rotyogtasd addig, amíg a paprika is megpuhul. (Erős paprika is mehet bele, de csak módjával.) Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet engednek!
  4. Kenyérrel fogyaszthatod is.

Jó étvágyat!

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.