Tanuljon a legjobbaktól: kaprot és babot is használ a lecsókirály

Tanuljon a legjobbaktól: kaprot és babot is használ a lecsókirály

recept
PUBLIKÁLÁS: 2019. augusztus 26. 10:30
Balatonszárszón ismét lecsófesztiválra gyűltek a népek. Azokon kívül, akik csak enni akartak egy finomat, igazi lecsóspecialisták is összemérték főzőtudományukat.
Hu-Zo

Íz-és illatorgia, jó idő, valamint nem kevésbé jó hangulat várta a hétvégi fesztivál látogatóit. A lecsó igazi magyar étel, sokféleképpen lehet készíteni, de vajon melyik a legjobb?

– Ez már a XI. lecsófesztivál – mondta a Borsnak Dorogi Sándor polgármester. – Idén harminckilenc csapat jött el, az alapanyagról mindenki maga gondoskodott, mi csak a szabad tűzön főzőknek biztosítottuk a fát. A legjobb csapat a Lecsókirály címet nyerte el.

A helyezettek

Lecsókirály: Mátrix

1. Lecsó Faló

2. Rosatom ASE (orosz csapat)

3. Family 5 B

A legjobbak receptjei

MátrixMarsa Sándor Bonyhádról

Minőségi alapanyagok kellenek. Füstölt császárszalonnát megdinsztelek. A zsírjába beleteszem a hagymát, amit üvegesre pirítok. Beleteszem a paprikát, de nem főzöm, hanem sütöm. Erős paprikával csínján kell bánni. Utána kerül bele füstölt kolbász, paradicsom, majd reszelt cukkini, bab és végül összevágott kapor.

* * *

Lecsó falók Horváth Szabolcs Balatonszárszóról

Földváron egy hotelben vagyok szakács. Ott is gyakran készítem. Én kolozsvári szalonnával indítok, majd hozzá dinsztelem a hagymát. Aztán jön a paprika, paradicsom, és pritamin paprika. Olcsó, tarhonyával és kenyérrel is jó.

* * *

Family 5B Bodrogi Balázs (három B betűs gyerek és két B-s felnőtt)

József Attila kedvenc ételéről írt nővérének: bableves csipetkével és kolbász reszelékkel. Ezért a mi lecsónkba a hagyma, a paprika és a hámozott paradicsom mellé tettünk babot és kolbászt is.Tűzön készítettük, mert a fa füstös illata is kell hozzá.

* * *

Macsó lecsó Sági Ferenc

Háromféle szalonna kisült zsírjába tettük a hagymát, aztán a paradicsomot, majd megfűszereztük. Utána jött a paprika, és a végén fürj tojás, majd borsó, kolbász, szalonna. Másfél óra alatt elkészült a Sárkány lecsó.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.