Lecsók Európában - ahány ország, annyiféle

Lecsók Európában - ahány ország, annyiféle

főzés
PUBLIKÁLÁS: 2017. július 15. 13:00
A lecsó egyáltalán nem csak magyar műfaj, különböző variációit szerte Európában előszeretettel fogyasztják. Ezek persze nem egyformák, de paradicsom, paprika és hagyma mindegyikben van. És mindig még valami más.
Bors

Magyarország - Lecsó

A lecsót eredetileg szalonnásan, vöröshagymásan, TV-paprikával és paradicsommal készítjük. Ám ahány ház, annyi szokás, van, aki tojást is üt rá, van, aki kolbásszal gazdagítja, egy biztos, mindenhogy tartalmas és szénhidrátmentes finomság. sőt a babos lecsó sem ismeretlen fogás itthon. 

Olaszország - Peperonata

Az olasz konyha két legmeghatározóbb eleme a fokhagyma és a bazsalikom, így nem csoda, ha az olasz lecsóban mindkettő megtalálható. A peperonata olívaolajon dinsztelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, színes paprikákkal, friss, édes paradicsommal és jókora bazsalikomcsokorral készül.

Franciország - Ratatuille

A franciák is tudják, hogyan kell egy jó fogást elkészíteni. Az olasz lecsót továbbgondolva még padlizsánt és cukkinit is tesznek bele. Szórnak rá egy kis friss petrezselymet. Mondhatni tökéletesre fejlesztették a szénhidrátmentes egytálételt.

Szerbia - Dzsuvecs

A szerb dzsuvecs tulajdonképpen a magyar lecsó, csak padlizsán is kerül bele, és rizzsel gazdagítják hasonlóan hozzánk, Szerbiában is nagy rajongás övezi ezt az egyszerű, mégis tápláló ételt.

Törökország - Menemen

Törökországban a szalonnamentes lecsót készítik el, ami olyan mint a magyar, és tojással teszik még inkább tartalmassá.  

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.