
Mit szólsz, ha azt mondjuk, létezik egy szilvás gombóc, amit büntetlenül ehetsz, még akkor is, ha figyelsz az alakodra? Jól hangzik igaz? Akkor olvass tovább!
"Szilvásgombóc, ó-ó-ó-óó…" – ha neked is beugrik ez a sor A padlás című musicalből, akkor tudod, miről beszélünk. Az a nosztalgikus, kicsit vágyakozós érzés, amikor az ember legszívesebben elbújna a konyhában egy tányér gőzölgő gombóc mögé. Csak hát közben ott motoszkál a fejünkben szüntelen egy másik jól ismert mondat: „Diétázom, nem szabad”!
Na, itt jön a fordulat, ami meglephet: létezik olyan szilvás gombóc, amit bűntudat nélkül ehetsz. Sőt, akár másodszorra is. Ugyanaz az otthonos, fahéjas, puha ízvilág – csak krumpli, cukor és kalóriabűntudat nélkül!
Ez a diétás szilvás gombóc krumpli helyett túróból készül, a liszt pedig zabpehelylisztre cserélődik. Nincs benne cukor, mégis édes – és ami még jobb, nincs utána lelkiismeret-furdalás!
A textúrája puha, a belsejében ott a fahéjas szilva, kívül pedig pont annyira morzsás, mint amit megszoktunk. Vagyis: a klasszikus ízélmény megmarad, a plusz kalóriáknak pedig búcsút inthetsz!
Bors tipp: Ha szeretnéd, egy kis natúr joghurtot vagy eritrites fahéjas szórást is adhatsz mellé!
Ez a recept tökéletes kompromisszum azoknak, akik szeretnének egészségesebben élni, de nem akarnak lemondani a hagyományos ízekről. Mert a diéta nem a lemondásról szól – hanem a jobb választásokról. A diétás szilvás gombóc pedig éppen ilyen. Puha, illatos, laktató – és simán elfér egy kiegyensúlyozott étrendben. Próbáld ki te is!
Az alábbi cikkeinket se hagyd ki:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.