Ha te is imádod a könnyű és krémes fagyikat, akkor a következő receptet ki kell próbálnod. Nem csak rengeteget spórolhatsz – hiszen a minőségi fagylalt ára az egekben van –, de egyszerűen elkészítheted akár otthon is. Mutatjuk is hogyan!
Vegyél elő egy nagy tálat és válaszd szét a tojásokat, nekünk most csak a sárgájára lesz szükségünk. Add hozzá a vaníliáscukrot vagy a még vaníliásabb ízélményért a Bourbon vaníliát. Habosítsd fel a tojásokat és a cukrot, akkor jó, ha a massza kivilágosodik és a cukor elolvad. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejet, a sót, keverd el és tedd félre.
Vegyél elő egy másik tálat és öntsd bele a habtejszínt, majd verd habbá. Ha kész a felvert hab, add hozzá a sűrített tejet, majd a sárgás alapot. Keverd el jó alaposan és kész is a házi olaszos fagyi alap.
Ezután kedved szerint ízesítheted. Adhatsz hozzá gyümölcsöket, magvakat, vagy szirupokat, de ha nem akarod túrbózni, így is isteni finom. Tedd a fagyasztóba minimum 6 órára, majd fogyaszd magában, vagy sütikkel!
Az alábbi videóból megtudhatod, hogyan készíts házi citromos fagyit:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.