parlagfű

Aktuális

Fellélegezhetnek az allergiások? – Ez a poloskával sokszor összekevert bogár pusztítja a parlagfüvet

<p>Minden allergiás annak szurkol, hogy elterjedjen Magyarországon a parlagfű-olajosbogár, melynek fő tápláléka a nevében is szereplő gyomnövény. Ha megveti lábát itthon, több százezer ember lélegezhet fel.</p>

Aktuális

Karácsony-káosz – Parlagfűdzsungel lett a méhlegelőkből

Egyre több az elhanyagolt zöldterület Budapesten: Karácsony Gergelyék nem vágják le a gazt, hanem inkább átkeresztelik “méhlegelőnek”. De sajnos félmillió budapesti allergiásnak van oka a szitkozódásra: már megjelent a parlagfű!

Aktuális

Nyakunkon a parlagfűszezon: ebben az időpontban ne szellőztessenek a pollenallergiások!

Még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint, de az előrejelzések azt mutatják, hogy a pollenszórása augusztus elején már elérheti a tüneteket okozó határt.

Aktuális

Parlagfüvet talált a korrianderes tasakban, 400 forint kártérítéssel szúrták ki a szemét

Aktuális

Lecsapott a NÉBIH – Sejtmérgező hatása van a parlagfűnek

Parlagfűből kinyert cseppeket árultak illegálisan egy Zala megyei üzletben. Kiderült, a vásárlók egészségével játszottak.

Aktuális

Durva: Magyarországon van a legtöbb parlagfű

Aktuális

Vasárnapig le kell kaszálni a parlagfüvet

A hatóságok július elsejétől megkezdik a parlagfüves területek felderítését. Kaszáljon, hogy elkerülje a bírságot!

Aktuális

Mit tehet a rendes tulaj a trehány szomszéd ellen?

Önnek is igénytelen a szomszédja a saját telkére? Ez nemcsak esztétikai probléma, hanem akár egészségügyi is lehet, de van megoldás!

Aktuális

Parlagfűérzékeny? Kerülje a dinnyét!

Tombol az allergiaszezon. Sokakat érint az orrfolyás, szemviszketés, folyamatos tüsszögés. Ám kevesen tudják, hogy bizonyos ételek fogyasztása fokozza a tüneteket. Ezt hívják keresztal­lergiának.

Aktuális

Ajjaj! Indul az emberek negyedét megkínzó szezon

<p>Augusztus elején országszerte megjelent a parlagfű virágpora a pollencsapdákban, a hónap második hetétől pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó koncentrációban lesz jelen a levegőben – közölte a ÁNTSZ Tisztifőorvosi Hivatala.</p>