Ezért kell kánikulában egy kis sót tenni az ivóvízbe

Ezért kell kánikulában egy kis sót tenni az ivóvízbe

ivóvíz
PUBLIKÁLÁS: 2022. június 29. 16:40
Páldy Anna hozzátette: ha kevés a vízben a nátrium, ez késhegynyi sóval is pótolható, emellett a kánikulában a zöldségek fogyasztása is ajánlott, amelyeket szinten meg lehet sózni.
A kánikulában a folyadékpótlásnál a sóbevitelre is fontos figyelni, olyan vizet érdemes fogyasztani, amelynek nátriumtartalma legalább 50 milligramm literenként – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szaktanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.

Páldy Anna hozzátette: ha kevés a vízben a nátrium, ez késhegynyi sóval is pótolható, emellett a kánikulában a zöldségek fogyasztása is ajánlott, amelyeket szinten meg lehet sózni.

Foto:timesofindia.indiatimes.com

A tartós hőség különösen megterhelő lehet a keringési, az anyagcsere-betegségekben szenvedőknek, a mozgásszervi és a mentális betegeknek, valamint a vese- és májproblémákkal küzdőknek – mondta.

A légkondicionáló használatáról szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy túlzott használata hurutokat, ízületi panaszokat és fejfájást okozhat. Fontos, hogy a külső levegő hőmérséklete legfeljebb 10 fokkal legyen magasabb a bentinél.

Pády Anna kitért arra is, hogy közeledik a parlagfűszezon, és a jogszabály szerint már csak két nap van arra, hogy a kertekben lenyírják a parlagfüvet. A parlagfűszezon augusztus elején kezdődik, de az allergiásoknak már a szezon kezdete előtt két héttel ajánlott, hogy elkezdjék szedni gyógyszereiket, mivel tüneteik így sokkal enyhébbek lehetnek.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.