
A kukoricatej egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul rendkívül olcsó. Ám nemcsak kellemesen édes, selymes textúrája miatt érdemes kipróbálni, hanem egészségügyi előnyei miatt is. A házi készítésű kukoricatej természetes, gluténmentes növényi ital, amelyet kortyolgathatsz magában, de tökéletesen megállja a helyét a jeges kávédban, használhatod főzéshez, zabkásához, turmixhoz és édes krémek elkészítéséhez is. –
A kukoricatej egy frissítő, tápláló és sokoldalú növényi ital, amely ideális választás számodra, ha változatosabban szeretnél táplálkozni, vagy új alternatívát keresel a szokásos növényi tej helyett. Az már csak hab a tortán, hogy még az egészségedre is jótékony hatással lesz, ha rendszeresen fogyasztod:
Ha van növényi italkészítőd, akkor 2-3 adagolópohár kukoricát önts a gépbe, majd mehet bele a többi hozzávaló, rá a víz és indítsd el a legrövidebb főzőprogramot. Ha lejárt a program, sűrű szövésű szűrőn vagy textilpelenkán szűrd le, töltsd üvegekbe és mehet is a hűtőbe. Ha nincs italkészítőd, akkor egy egyszerű turmixgép is megteszi, de akkor mindenképp főtt vagy párolt kukuricát használj, semmiképp se nyerset.
Bors tippek:
1. Kombinálj bátran! A növényi tejitaloknak sokkal kiegyensúlyozottabb az ízük, ha többféle alapanyagot kombinálsz. A kukoricához remekül illik a kókusz. Ha kipróbálnád, tegyél a kukorica mellé egy adagolópohár vagy csésze kókuszreszeléket vagy egy kis doboz kókusztejszínt. Jól illik hozzá a mandula és a kesudió is. Bátran kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtökéletesebb ízvilágot!
2. Ne dobd ki a pépet! Miután leszűrted a kukoricatejet, a szűrőben marad a pép. Ezt felhasználhatod zabkásába, palacsintatésztába, muffinba vagy zöldségfasírtba is, persze csak ha nem édesítetted.
3. Légy merész az ízesítésben! A kukoricatej enyhén édeskés, karakteresebb, mint a zab- vagy rizstej. Fantasztikus ízeket hozhatsz létre, ha például fahéjjal, vaníliával vagy kardamommal fűszerezed. Sós mártásokhoz is használhatod, ez esetben ne édesítsd.
Ha szeretnéd kipróbálni, hogyan kell friss, nyers kukoricából készíteni a kókusztejet, nézd meg a videót!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.