Kánikula süti – Rákóczi-túrós pite sütés nélkül: gyors, krémes és hűsítő

nyári
PUBLIKÁLÁS: 2025. július 26. 12:15
Neked melyik a kedvenc sütid? Ha te is úgy imádod a Rákóczi túróst mint mi, akkor ezt a frissítő nyári desszert változatot imádni fogod! Képzeld, még a sütőre sem lesz szükséged! Olvass tovább!

Ha nem akarsz kánikulában a forró sütő előtt állni, viszont édességre vágysz, akkor ez a sütés nélküli Rákóczi túrós desszert lesz a legújabb kedvenced! Krémes, friss, és könnyű – pont amire a nyári melegben szükséged van. Ez a desszert egy hűsítő felüdülés a klasszikus magyar ízekből, amit pillanatok alatt elkészíthetsz, sütés nélkül!

desszert, Rákóczi túrós, sütés nélkül
Kánikula süti – Sütés nélküli Rákóczi túrós inspirálta desszert recept 
Fotó: Anna Chinaroglu /  Shutterstock 

Frissítsd fel a nyarat ezzel a sütés nélküli Rákóczi túrós inspirálta desszerttel

Miért tökéletes ez a recept kánikulában?

Nem kell bekapcsolnod a sütőt – nincs plusz hő a konyhában, és te sem izzadsz meg a melegtől.

Gyorsan elkészül – 10-15 perc alatt kész, utána csak a hűtőbe kell tenni.

Frissítő gyümölcsös réteg – az alma fahéjjal és citrommal épp annyira üde, hogy ne legyen túl nehéz a desszert.

Krémes, könnyű túró krém – mascarponéval, amely lágy és hűsítő.

Ropogós kekszalap – amiben az olvasztott vaj egyenletesen tartja az egészet.

Jöjjön a várva várt Rákóczi túrós recept

Hozzávalók, amikre szükséged lesz (4-6 személyre)

  • 200 g darált háztartási keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 nagy alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 300 g túró
  • 200 ml mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • durvára tört dió vagy mandula, és gyümölcs a tetejére (opcionális)
desszert, Rákóczi túrós
A friss alma és citromlé miatt üde, könnyed, nem tolakodóan édes desszert
Fotó: mpephotos /  Shutterstock 

Elkészítés kánikulára hangolva: 

  1. Alap: keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, és egyengesd el egy tortaforma vagy egy tál alján. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
  2. Gyümölcsös réteg: az almát hámozd meg, reszeld le, és egy serpenyőben párold össze a cukorral, fahéjjal és citromlével, ez nagyjából 5-8 percet vesz igénybe. Fontos, hogy az alma megpuhuljon, de maradjon ropogós! Hagyd teljesen kihűlni. 
  3. Túrós krém: a túrót keverd simára a mascarponéval, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
  4. Rétegezés: az alapra kanalazd rá az almás réteget, majd simítsd el rajta a túrós krémet. Szórd meg a tetejét durvára tört dióval vagy mandulával, és tehetsz rá gyümölcsöt is, ha szeretnél.
  5. Hűtés: tedd a desszertet legalább 3-4 órára – de legjobb egy éjszakára – a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a krém megdermedjen.

Bors tipp: tálald a desszertet egy nagy pohár jeges limonádé, vagy mentalevéllel díszített jeges tea mellé! A citrusos frissesség, és a hideg ital még inkább felfrissít a meleg napokon.

Próbáld ki ezt a sütés nélküli Rákóczi túrós desszert receptet, és élvezd a hűsítő, magyaros édességet a legmelegebb napokon is!  

Az alábbi receptjeinket se hagyd ki:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.