Hihetetlen: a külföldiek szerint ez a legfinomabb magyar étel

étel
PUBLIKÁLÁS: 2024. március 12. 11:00
Nem a gulyás, nem a kürtőskalács és nem is a lángos végzett az első helyen azon a szavazáson, amit az egyik nemzetközi gasztronómiai honlap indított.

A Taste Atlas nevű weboldal a világ különböző országainak és tájegységeinek jellegzetes ételeivel foglalkozik. A gasztronómiai honlap regisztrált tagjai 5 pontig terjedő skálán értékelhetik ezeket az ételeket. Így derült ki korábban az is, hogy melyek azok a magyar ételek, amelyeket a legkevésbé szerettek a külföldről hazánkba érkezők. Most pedig kiderült, hogy melyik a 10 legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint!

A külföldiek körében a gulyásleves be sem fért a 10 legfinomabb magyar étel közé / Fotó: Angela Khebou / Pexels (illusztráció)

A magyar húsételek vitték a prímet 

Az előkelő lista utolsó, illetve tizedik helyére a krémes került, amit eggyel követ egy másik hazai finomság, a Rákóczi túrós. A húsfélék egyértelműen uralják a előkelő listát, a nyolcadik helyre be is futott a Gyulai kolbász. Az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel is rendelkező gyulainál a hazánkba látogatóknak jobban ízlett a bundás kenyér, amit a pogácsa előzött meg, de a magyar fánk mindkettejüket maga mögé utasította. A legjobb négybe már csak húsételek kerültek nemzetünk konyhájából: a szintén oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel rendelkező budapesti téliszalámi (4.) a húsleves (3.) miatt maradt le a dobogóról. Az élen szoros volt a küzdelem, miután a második helyezett és oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező szegedi szalámi is ugyanúgy 4.5 pontot átlagolt a külföldi turistáknál, mint az általuk legkedveltebb magyar étel.

A győztes pedig a csabai kolbász, amelynek külföldi ismertetőjében megemlítik, hogy ennek a felvágottnak olyan sertésből kell készülnie, amelynek a vágósúlya minimum 135 kilogramm. Arra is kitérnek, hogy

a csabai kolbász feldolgozási folyamata során a csontozásnak mindenképpen kézzel kell történnie és az összes inas részt el kell távolítani. 

Megemlítik azt is, hogy az elkészítésnél a húst és a zsírt aprítják, majd paprikával, fokhagymával, köménnyel és sóval ízesítik. Végül töltik, füstölik, szárítják.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.