Így nyűgözheted le az egész családot – 5 könnyű és hűsítő, gyors desszert a forró napokra

édesség
PUBLIKÁLÁS: 2025. július 28. 12:00
Kellemesen krémes finomságokkal kényeztetheted magadat és a családodat a forró nyári napokon. Sütni sem kell ezeket a gyors desszerteket, mégis imádnivalóak. Lenyűgözhetsz velük minden édesszájút, még az óvatos diétázókat is!

Az igazi meleg nyár még bizony nem ért véget. Éppen ezért, ha szívesen lepnéd meg magadat, vagy a szeretteidet egy kis hideg és édes finomsággal, akkor ezek a receptek neked készültek. Ha nagyobb vendégségre számítasz, akkor akár rövid idő alatt mind az öt könnyed és gyors desszertet megalkothatod nagyobb erőbefektetés nélkül, és az elkészítés után még romokat sem kell takarítani a konyhában. Krémes, vitaminban gazdag, gyümölcsös és diétás variációt is találhatsz köztük.

gyors desszert: barackos kehely
A barackos kehely egy villámgyors desszert, benne a barack és a pisztácia kiválóan harmonizál
Fotó: beton studio /  Shutterstock 

A Fanny magazin jóvoltából ezt az 5 hűsítő tippet gyűjtöttük neked össze:

 

A barackos kehely egy szupergyors desszert

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g őszibarack
  • 600 g natúr görög joghurt
  • 4 ek. porcukor
  • 1 biocitrom
  • 2 marék hántolt, sózatlan pisztáciabél

Elkészítés:

1. A barackot mártsuk 1 percre forró vízbe, majd hámozzuk meg, és magozzuk ki. A negyedét vágjuk cikkekre, a többit pürésítsük. Keverjük habosra a joghurtot a porcukorral és a megmosott citrom lereszelt héjával. A pisztáciát aprítsuk fel. 

2. Kanalazzuk kelyhekbe vagy kisebb befőttesüvegekbe a pürésített barackot, majd halmozzuk rá a habosra kevert joghurtot. Tegyük be a hűtőbe kb. 1 órára, hogy az ízek kissé összeérjenek.

3. Rendezzük el a barackcikkeket a behűtött kelyhekben. Végül szórjuk meg mindet az aprított pisztáciával.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Egy adag: 425 kcal

gyors desszert: csokikocka
Ez a gyors desszert, a csokikocka, a diétázók álma lehet
Fotó: mindmegette.hu

Szuperegészséges csokikocka

Hozzávalók (10 szelethez):

  • 165 g zabpehely
  • 60 g kókuszreszelék
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 50 g chia mag
  • 1 marék sózatlan pekándióbél
  • 75 g földimogyoróvaj
  • 50 g kókuszolaj
  • 80 g méz

Elkészítés:

1. Forgassuk össze a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a chia magot, a durvára vágott diót és 1 nagy csipet sót. 

2. Kis lábasban olvasszuk össze a mogyoróvajat, a kókuszolajat és a mézet. Adjuk a száraz alapanyagokhoz, majd dolgozzuk össze az egészet. 

3. Simítsuk a masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe. Alaposan nyomkodjuk le. Végül tegyük a mélyhűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen. Felkockázva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Egy szelet: 280 kcal

gyors desszert: fehércsoki és málna
A fehércsoki bizony málnával a legjobb
Fotó: Anna Lohachova /  Shutterstock 

Fehércsokis-málnás sajttorta 

Hozzávalók (8 szelethez):

Az alaphoz:

  • 150 g vajas keksz
  • 75 g vaj + a formához

A krémréteghez:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 200 g fehér csokoládé

A díszítéshez:

  • 400 g málna

Elkészítés:

1. Tegyük a kekszet mélyhűtő tasakba, és sodrófával törjük morzsásra. A vajat olvasszuk meg, forgassuk a kekszmorzsához, majd nyomkodjuk a keveréket kivajazott 20 cm-es kapcsos tortaformába. Tegyük be a hűtőbe.

2. A krémréteghez robotgéppel keverjük habosra a mascarponét a tejszínnel és az aromával. A csokit kockázzuk fel, olvasszuk meg, hagyjuk kissé kihűlni, majd laza mozdulatokkal forgasuk a mascarponés alaphoz. Fontos, hogy ne keverjük túl. Simítsuk a kekszalapra, és tegyük vissza a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.

3. A málnát válogassuk át, öblítsük le, és a harmadát pürésítsük botmixerrel. Csorgassuk a krémsajtrétegre, majd rendezzük el a tortán a megmaradt málnaszemeket. Hűtsük a tortát 6 órán át. Óvatosan távolítsuk el a tortakarimát, majd tálaljuk a tortát. 

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Egy szelet: 280 kcal

gyors desszert: gesztenyés álom
Nem véletlenül hívják álomnak, ezt a gesztenyés finomságot
Fotó: mindmegette.hu

Gesztenyés álom

Hozzávalók (12 szelethez):

Az alaphoz:

  • 400 g gesztenyemassza (fagyasztott)
  • 250 g darált keksz
  • 150 g margarin
  • 150 g porcukor
  • 100 ml rumaroma

A krémhez:

  • 3 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 900 ml tej
  • 250 g kristálycukor
  • 250 g szoba-hőmérsékletű margarin

A tésztához:

  • 100 ml tej
  • 2-3 ek. rumaroma
  • 200-250 g babapiskóta

A tetejére:

  • 300 ml tejszínhab
  • tejcsokoládé

Elkészítés:

1. Az alaphoz tegyük egy tálba a felengedett gesztenyemasszát, adjuk hozzá a kekszet, a margarint, a porcukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. Egyenletesen nyomkodjuk a masszát egy 30 × 24 cm-es szögletes formába, és tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a krém.

2. A krémhez keverjük csomómentesre a pudingport egy kevés tejjel. A maradék tejet egy kisebb lábasban melegítsük fel. Ha már melegszik, öntsük bele a pudingporos keveréket, adjunk hozzá 50 g cukrot, és főzzük addig, amíg kemény krémet kapunk, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Néhányszor keverjük át, hogy ne bőrösödjön be. Közben keverjük habosra a margarint a megmaradt 200 g cukorral, majd forgassuk bele a kihűlt krémbe.

3. A krémet osszuk két részre, az egyik felét öntsük a gesztenyés alapra. A tésztához öntsük egy tálba a tejet, adjuk hozzá a rumaromát, és egyesével mártsuk bele a babapiskótákat, majd sorakoztassuk őket szorosan egymás mellé a süteményre. Egyengessük el a babapiskótán a krém másik felét, majd tegyük a süteményt a hűtőbe, amíg elkészül az utolsó réteg.

4. Verjük kemény habbá a tejszínt, egyengessük el a sütemény tetején, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára. Csokoládéreszelékkel díszítve, felszeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc + hűtés

gyors desszert eperrel
Nyáron az eper mindig ellenállhatatlan
Fotó: New Africa /  Shutterstock 

Epres réteges desszert

Hozzávalók (6 személyre):

  • 1 kg eper
  • 7 ek. porcukor
  • 250 ml tej
  • 1-2 ek. rum
  • 500 g mascarpone
  • 6 ek. kókuszreszelék
  • ½ csokor bazsalikom
  • 250 g konyhakész piskótalap

Elkészítés:

1. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, a negyedét tegyük félre a tálaláshoz. A maradék eper felét vágjuk kisebb darabokra, a többit hosszában vágjuk félbe. Az aprított epret keverjük el 2 ek porcukorral.

2. A tejet keverjük el a rummal. A mascarponét keverjük simára a maradék porcukorral, a kókuszreszelékkel és a megmosott bazsalikom durvára vágott leveleivel. 

3 Osszuk szét a porcukros epret üvegkelyhekbe. A piskótát tépkedjük falatnyi darabokra. Mártsuk meg a rumos tejben, és helyezzük ezt is a kelyhekbe. A felezett epreket vágott felükkel kifelé rendezzük el a kelyhekben. Végül kanalazzuk rá a kókuszos mascarponét. Tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A félretett eperrel díszítve tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

Egy adag: 915 kcal

Videón is megnézheted egy másik, sütés nélküli málnás ínyencség receptjét:


 

 


 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.