
A sárgadinnye befőtt azért különleges, mert a nyár egyik legédesebb ajándékát őrzi meg egész évre. A lédús, illatos finomság meglepően jól viseli, ha üvegbe zárod. Egy kis furfanggal megfűszerezve pedig mennyei gasztronómiai csodát alkothatsz.
Nincs is jobb annál, mint amikor előkapod a kamrából a sárgadinnye befőttet és azt tálalod a vendégeidnek pármai sonkába tekerve vagy egy lágysajtokból álló kompozíció kísérőjeként. A furfang pedig nem más, mint néhány levél friss, illatos bazsalikom. Ez a csodás fűszernövény nem csak a sós finomságokhoz illik, az édességeket is megbabonázza, így akár süteményekbe is bátran belepakolhatod.
Extra tipp:
Ha szeretnéd igazán izgalmassá tenni, tegyél minden üvegbe egy kis darabka vaníliarudat vagy egy késhegynyi vaníliaport – ettől csábítóan illatos és desszertbe illő lesz a befőtt!
Ha készítenél egy isteni finom sárgadinnyekrémelvest, nézd meg a videót!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.