
Kerüljön a tányérra húsos vagy vegán fogás, a savanyúságok sok esetben remek kiegészítői egy ebédnek, vacsorának. Ahelyett azonban, hogy pénzt adnál ki a különböző termékekért, otthon is könnyen elsajátíthatod a fermentálás művészetét, amely az egészségednek is jót tesz!
Ha szereted az egészséges, ropogós falatokat, amelyek feldobják a mindennapi ételeket, akkor a fermentálás pont neked való.
A fermentálás egy ősi, jól bevált, olcsó módszer, amellyel az emberek már régóta tartósítják a zöldségeket, gyümölcsöket – főleg télire. A fermentálás során a zöldségek vagy gyümölcsök természetes cukrait élő mikroorganizmusok alakítják át savanyúvá. Így nemcsak elállnak jó sokáig, de közben különleges, édesen fanyar ízt vesznek fel. A fermentált ételek ráadásul tele vannak probiotikumokkal, amelyek jót tesznek az egészségnek, és segítenek egészségesen tartani a bélflórát. A fermentálás mindemellett gazdaságos, környezetbarát megoldás, valamint élvezetes foglalatosság is.
Nem kell hozzá konyhatündérnek lenned! Elég, ha tiszta üvegbe teszed a feldarabolt zöldségeket vagy gyümölcsöket, felöntöd sós vízzel, és hagyod dolgozni a természetes mikroorganizmusokat. Ízlés szerint használhatsz fűszereket is.
Ha egyszer belejössz, garantáltan imádni fogod, hogy mindig kéznél van egy adag házi, egészséges, fermentált finomság, amit bármikor elővehetsz!
Próbáld ki az alábbi receptjeinket is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.