
A lángos a magyar konyha hagyományos étele, elkészítéséhez pedig nem kell különösebb tudomány. Az ínycsiklandó fogás kevés és olcsó összetevőt tartalmaz, amelyeket bármelyik kisboltban beszerezhetsz. Az otthoni összeállítását érdemes megfontolni, a balatoni lángos ára ugyanis annyit emelkedett az utóbbi években, hogy az állunk is leesik, amikor a büfés kimondja a fizetendő összeget.
Egy igazán jó lángos ismertetője, hogy átsült, a tésztája megfelelő vastagságú, valamint ideális mennyiségű feltétet (tejfölt, sajtot) tartalmaz. Bár a magyar specialitás a strandszezonban lesz évről évre igazán felkapott, otthon bármikor elkészítheted. Sőt otthon sütve nemhogy olcsóbb, még finomabb is lehet, mint a büfés változat.
Az ételnek több formája is létezik, kezdve a klasszikus kenyértésztából készült lángostól a burgonyáson át a kefires és a joghurtos változatig. Az utóbb felsorolt összetevők a tészta lágyságáról gondoskodnak.
Ínycsiklandó balatoni lángos recept: klasszikus lángos
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ínycsiklandó balatoni lángos recept: a kefires lángos
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lángosra tehetünk fokhagymát, sajtot és tejfölt is. Manapság a strandokon már magyaros változat is szerepel az étlapon, ami azt jelenti, hogy a lepényre a tejfölön, sajton kívül lila hagyma, illetve szalonna vagy kolbász is kerül.
Ezek is érdekelhetnek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.