Ahogy a karácsonyi ünnepi asztal elkerülhetetlen kellékei a hal, a töltött káposzta és a bejgli, ugyanúgy megkerülhetetlen szilveszterkor a virsli. Alig van olyan ember, aki egy évben egyszer, legalább ilyenkor ne vásárolna belőle. Sokaknak...
Kilencféle virslit kóstolt végig a Bors szerkesztősége. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szilveszterkor ki melyik húskészítménnyel látná vendégül ismerőseit, ha a látvány és az íz alapján kellene dönteniük.
<p>Legyen otthon mindig felvágott, sajt és sör – ezekre az élelmiszerekre hagytuk a legtöbb pénzt a boltokban. Főleg a virsli és a sonka vezet, ezekre havonta háromezer forint körüli összeg megy el.</p>
Kegyetlen módon akar valaki megszabadulni a kutyáktól Veszprémben: szögekkel megpakolt virslidarabokat ejtettek el több helyen a Munkácsy Mihály utcában.
A szilveszteri rituális disznóhúsfogyasztásnak, amely az új évi szerencsénket hivatott megalapozni, vannak fokozatai: készíthetünk virslit, süthetünk hurkát és kolbászt, főzhetünk kocsonyát, vagy akár egy egész malac is kerülhet a tűz...
Évről évre egyre több virslit eszik a magyar, szilveszterkor pedig különösen sokat vásárol. A szakértő azt tanácsolja, hogy 1500 forintos kilós ár alatt sose vegyünk virslit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.