A Czakó kert, amely a Tabán legöregebb épülete, a Tigris és a Czakó utca között található, ahol most szombaton, február 20-án, 8-tól 14 óráig gőzgombócok és bajor knédli illata lengi majd be a területet.
A piacon szinte mindig szerveznek valamilyen eseményt, ahol "békeidőben" helyben készülnek és fogyaszthatók a főzelékek, egytálételek, vagy éppen a lángos és a lepény. Most azonban az elviteles gőzgombócnak jött el az ideje, amit szilvalekvárral töltenek meg, illetve vanília sodó és ízlés szerint mák is jár hozzá – írták az esemény oldalán.
A gőzgombóc alapja mindig kelt tészta, akár a délnémet konyha hagyományos tésztaféléjéről, akár az ázsiai gőzgombócról van szó. Elkészítéséhez szükség van tejre, lisztre, élesztőre, sóra, egy kevés cukorra és zsiradékra, de néha tojást is tesznek bele. Miután a tészta megkelt, akkora golyókat formáznak belőle, hogy egy edénybe jó szorosan 5-6 darab beleférjen. Utána párolják tejen és vajon (bajor recept szerint), vagy sós vízben és egy kis zsiradékon. A lényeg, hogy a gombócok teteje mindig finom puha marad, míg az aljuk egy kicsit meg is pirulhat.
Ha viszont valakinek inkább egy sós fogásra fájna a foga, akkor választhat szintén elvitelre egy pár roppanós bécsi virslit mézes mustárral és bajor knédlivel, vagyis zsemlegombóccal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.