
Mit egyek buli előtt? Sokan, sokszor teszik fel a fontos kérdést. Most megválaszoljuk, és recepteket is mutatunk! Ha valami igazán laktató ételre vágysz a Fanny magazin jóvoltából mutatunk 3 tuti receptet, amiket könnyű elkészíteni, ráadásul biztosan nem fogsz megéhezni az éjszaka közepén.
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):
A TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csuszatésztát főzzük ki enyhén sós, lobogó vízben úgy, hogy a csomagoláson szereplő főzési időt 2 perccel lerövidítjük. Szűrjük le, tegyük félre, hagyjuk langyosra hűlni.
2. Az áttört túrót alaposan keverjük ki a tejföllel, tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk. Végül óvatosan forgassuk össze a főtt tésztával. Az apróra felkockázott szalonnát süssük zsírjára egy kevés, serpenyőben felhevített olajon.
3. Simítsuk a tésztát egy kivajazott sütőtálba, szórjuk rá a szalonnát, locsoljuk meg a zsírral. Toljuk a 180 fokos sütőbe 30 percre. Tálaljuk tejföllel, felkockázott paprikával, snidlinggel.
FANNY-TIPP: a szalonna mellett egy kevés kolbászt is süthetünk a tetejére, így még laktatóbb lesz, és még jobb lesz buli előtt enni.
60 perc
1 adag 320 kcal
HOZZÁVALÓK (6-8 SZELETHEZ):
A TÉSZTÁHOZ:
A FELTÉTHEZ:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A meghámozott, felkockázott krumplit bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Szűrjük le, a főzővizet tegyük félre. A lisztet dolgozzuk össze a kihűlt, áttört burgonyával, élesztővel, tejjel, sóval. Apránként adagoljunk hozzá 100-120 ml langyos főzővizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Dagasszuk össze, és letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
2. Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, és nyomkodjuk-simítsuk egy nagyobb méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy körülbelül 1,5 cm vastag legyen. Ezután pihentessük még 15 percig, ezután 6-8 perc alatt süssük elő a 180 fokra előmelegített sütőben, hogy kissé megszilárduljon a teteje.
3. Az elősütött tésztát kenjük meg az enyhén megsózott tejföllel. Halmozzuk rá az apróra felkockázott szalonnát, a vékonyan felkarikázott kolbászt és a meg tisztított, cikkekre vágott lila hagymát. Szórjuk meg a lereszelt sajttal, és toljuk vissza a sütőbe körülbelül 20-25 percre. Frissen, melegen kínáljuk a langallót.
80 perc+kelesztés
1 adag 360 kcal
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):
A LEPÉNYKENYÉRHEZ:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az éjszakára beáztatott, majd másnap leszűrt és átmosott babot főzzük puhára a babérlevéllel és kevés sóval ízesített vízben. Alaposan szűrjük le, majd jól csepegtessük le, és a főzőlevet tegyük félre.
2. Süssük zsírjára a szalonnakockákat, majd dinszteljük meg rajta a felaprított vörös- és fokhagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát, és tegyük vissza a tűzre.
3. Adjuk hozzá a darált húst, keverés mellett pirítsuk fehéredésig. Dobjuk rá a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, azután mehet rá a paradicsompüré, a kétféle felkarikázott paprika. Öntsünk hozzá keveset a félretett főzőléből, és főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül adjuk hozzá a babot, és ha szükséges, még egy kevés főzőlevet. Alaposan forraljuk össze.
4. A lepényhez az átszitált lisztet vegyítsük el a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá az olajat is. Mi közben gyúrjuk, apránként adagoljunk hozzá 150-200 ml langyos vizet, hogy puha, könnyen formázható tésztát kapjunk. Pihentessük 10 percig, vágjuk nyolcfelé, és az ujjainkkal belülről kifelé haladva mindegyiket formázzuk 3-4 mm vékonyabb koronggá.
5. Forró, enyhén kiolajozott serpenyőben süssük a lepényeket oldalanként 1,5-2 percig, vagy amíg szép barnák nem lesznek. Még melegen kínáljuk a petrezselyemmel megszórt pörkölthöz.
80 perc+áztatás
1 adag 520 kcal
Videón is megnézheted a lepénykenyér elkészítését, ha a buli előtt ezt a fogást választod:
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.