Adj citromot a tojás főzővizéhez: meg fogsz döbbeni a végeredményen!

háztartási tippek
PUBLIKÁLÁS: 2024. október 18. 12:15
A tojásfőzés ugyan nem egy bonyolult feladat, mégis akadhatnak gondok körülötte: különösen akkor, amikor a hámozásra kerül sor. Ezzel kapcsolatban osztunk most meg egy praktikát!

Biztos sokan kerültek már abba a kellemetlen helyzetbe, hogy a főtt tojás hámozásakor a héj nem akar feljönni, és lehetetlen úgy eltávolítani, hogy ne morzsolódjon szét a kész tojás. Az, hogy a tojás héja mennyire "ragaszkodó", sok mindentől függ, például a frissességtől, míg sokak szerint a főzővíz keménysége sem lényegtelen tényező. Akad azonban egy olyan természetes és egyszerű anyag, amely segíti a hámozást, ez pedig a citrom.

tojás
A citrom nagyban megkönnyíti a főtt tojás meghámozását!  Fotó: Unsplash.com 

Rengeteg felhasználó írja a Facebookon, az Instagramon vagy a TikTokon, hogy az egyik legjobb megoldás, ha egy szelet citromot teszünk a főzővízbe. A citromban található sav segíthet megpuhítani a tojás héját és elválasztani azt a tojás belső részétől, így könnyebben lehúzhatóvá válik a héj. Ez hasonló hatás, mint amit ecet vagy szódabikarbóna hozzáadásával érhetünk el a tojás főzése során – árulta el a Mindmegette.

@cookistwow Why didn't we know this before? 😍 Peeling hard-boiled eggs isn't always easy, so we found the best hack to do it! 💪 🍋 Just put some lemon slices in the water while boiling the eggs.  After 12 minutes your boiled eggs will be ready!  Did you know it? What is your secret to peel hard-boiled eggs in the fastest way? 👇 #cookistwow #trick #hacks #cooking #kitchenhacks #lifehacks #eggs #foodtok ♬ Food - eas Ratta

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.