Figyelem! Ezt teszi a testeddel a hagymatea

betegség
PUBLIKÁLÁS: 2024. szeptember 28. 14:30
Erről mindenképpen tudni kell.

Nagyanyáink hatásos köhögéscsillapítóját manapság is érdemes alkalmazni az őszi megfázásos időszakban. A változatos tüneteket enyhítő természetes gyógymód az egész családnak segítség lehet - írja a Fanny Magazin

A hagymatea nagyon egészséges

Gyógyír a torokra

A gyógyteák nyákoldó hatását jól ismerjük, a kakukkfű és hársfa mellett a vöröshagyma is tökéletes erre. A megfázásos tünetek csillapításán kívül gyulladások csökkentésére és fertőzések gyógyítására is igénybe vehetjük.

Megoldás házilag

A vöröshagyma száraz és hurutos köhögésre, légcső- és gégehurutra, felső légúti panaszokra is kitűnően alkalmas, ráadásul költséghatékony és néhány perc alatt elkészül.

Kell bele a héja

Felhasználhatjuk csak a héját, a héj alatti egy-két réteg hagymahúst, de az egész héjas hagymát is, amit egyszerűen forraljunk fel vízzel, majd forrás után alacsony hőfokon pároljuk. Szűrés után még melegen kortyolgassuk el.

Kerüljük el a fémet

A külső saras héjrétegeket mindig szedjük le, alaposan mossuk meg a hagymát, és arra is figyeljünk, hogy penészmentes legyen a zöldség. Érdemes szűrt, tisztított vizet használni, illetve kerülni a fém edényeket a főzés során.

Igyuk meg lefekvés előtt

A nap folyamán bármikor kortyolgathatjuk, de lefekvés előtt különösen érdemes egy csészével meginni a gyógyító nedűből, amivel az éjszakai kínzó és véget nem érő köhögést is megelőzhetjük.

Mi fán terem?

Immunerősítő csodaszerként emlegetik az idősebb generáció tagjai, nem is véletlenül: a vöröshagyma A-, C-, E- és B-vitaminokat tartalmaz, emellett olyan ásványi anyagokat, mint például a nátrium, kálium, foszfor, folsav, magnézium, vas. 

Pár nap alatt hat

A betegségtől és az adott szervezettől is függ, hogy mikor jelentkezik a tea hatása, ami általában 3-5 nap alatt szüntetheti meg a köhögést.

Turbózzuk fel!

Ízlés szerint mézzel, citrommal, gyömbérrel, naranccsal és karamellizált cukorral is felturbózhatjuk a hagymateánkat, ami barnás vöröses színt kap a főzés során.

Ne féljünk az íztől!

Azt gondolhatjuk, hogy intenzív hagymaíz vár ránk, de sokkal inkább gyümölcsösséget idéz a tea aromája, ha pedig beízesítjük, biztosak lehetünk benne, hogy az egész konyhában kellemes őszi illatok terjengenek majd.

Megbízható forrásból

Lehetőleg jó minőségű terméket vásároljunk, hiszen a vegyszermentesség első számú szempont, ha gyógyászati célzattal szeretnénk felhasználni a hagymát.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.