3 egyszerű, de nagyszerű recept, ha te is az Air Fryer-re esküszöl – videó

recept
PUBLIKÁLÁS: 2023. október 28. 12:30
A légkeveréses, olaj mentes sütés forradalmát éljük.

Egyre több háztartásnak válik elengedhetetlen kellékévé az Air Fryer, vagyis a légkeveréses, meleg levegős sütő. Sokan azért támogatják ezt a sütési lehetőséget a hagyományossal szemben, mert a meleglevegős fritőzben olaj használata nélkül kvázi "egészségesebb" módon készíthetjük el a legfinomabb falatokat ugyanolyan minőségűre, mintha a sütőben készültek volna el. Azok számára, akik kezdő Air Fryer használók, vagy még csak szemezgetnek vele, hoztunk 3 rém egyszerű és szuper gyors ebédötletet, amiket a légkeveréses sütőben készíthettek el.

air fryer aldi
A meleglevegős fritőz hatalmas népszerűségnek örvend /Fotó:  ALDI 

A Mindmegette csapata gyűjtötte össze az alábbi 3 ínycsiklandó receptet:

TÖLTÖTT GOMBA

Hozzávalók:

  • 12-15 fej gomba
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál parmezánpor
  • 3-4 levél bazsalikom
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
  1. Megmossuk a gombát, kitörjük a szárakat. A paradicsomokat megmossuk, nagyon apróra vágjuk.
  2. Az egészet szórjuk egy keverőtálba, adjuk hozzá az áttört fokhagymát, a parmezánport, az összevágott bazsalikomot és kakukkfűleveleket. Sózzuk és borsozzuk és keverjük össze.
  3. A tölteléket belekanalazzuk a gombák belsejébe. Beletesszük az air fryer sütőbe, és 180 fokon 13-14 perc alatt készre sütjük. Félidőben érdemes kicsit átrendezni a töltött gombákat a sütőben.

RÁNTOTT KARAJ FŰSZERES ÉDESBURGONYÁVAL

A húshoz és a körethez hozzávalók:

  • 80 dkg karaj
  • 1 kg édesburgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg corn flakes
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg magkeverék
  • 2 tk kakukkfű
  • 1 ek étolaj
  • bors
  1. A karajt felszeleteljük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Három tányért készítünk elő a panírozáshoz. Egybe lisztet rakunk, a másikba a tojásokat, amit villával jól összekeverünk. Miután a tojás is kapott egy kevés sót, a harmadik tányérban elkeverjük a corn flakes-et a zsemlemorzsával és a magkeverékkel.
  2. A hússzeleteket bepanírozzuk; először lisztbe forgatjuk a szeletek mindkét oldalát, majd a tojásba, és végül a morzsába.
  3. A panírozott hússzeleteket a Senkor air fryerbe helyezzük, vékony sugárban megcsorgatjuk a szeleteket az olaj felével, majd a piktogramokon feltüntetett ideig (40 perc) a súlynak megfelelően 180 fokon készre sütük, ám félidőben ne feledkezzünk meg megfordítani a húsokat. Ha megsült pihentetjük.
  4. Az édesburgonyát megmossuk, aztán héjastul hasábokra vágjuk. Ezután egy tálba rakjuk a hasábokat, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel és rácsurgatjuk a maradék olajat. Miután alaposan összeforgattuk a kezünkkel, a Sencor air fryer kosarába tesszük, és a gépen lévő piktogramok szerint 180 fokon 40 perc alatt megsütjük, közben párszor átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
  5. Amíg a édesburgonya sül, egy keverőtálba rakjuk a tejfölt, a majonézt, a darabolt csemegeuborkát, a felaprított lila hagymát. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd rányomjuk a fél citrom levét és jó alaposan összekeverjük a mártogatóst.
  6. A kész bundázott karajszeleteket az édesburgonya hasábokkal, és a remulád mártogatóssal tálaljuk. 

A mi kedvencünk: a csirkeburger

Hozzávalók:

A húspogácsához:

  • 4 db csirkemell ledarálva
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 1 csip fokhagyma-granulátum
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • bors

A tálaláshoz:

  • 5 db hamburgerzsemle
  • salátalevél
  • 2 db paradicsom
  • 5 db csemegeuborka
  • 5 db lapka sajt

Az öntethez:

  • 4 ek majonéz
  • 2 mk worchester-szósz
  • 2 tk bbq-szósz
  1. A csirkemellet ledaráljuk.
  2. Összegyúrjuk a mustárral, a ketchuppal, a fokhagymaporral, a zsemlemorzsával és a tojással. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Öt nagy pogácsát formázunk belőle. Betesszük a forró levegős sütő kosarába, és 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  3. Tálalás előtt összekeverjük az öntetet, felkarikázzuk a paradicsomot és az uborkát.
  4. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpakoljuk a hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk. Friss salátát adunk mellé (nagyobb étkűeknek sütünk hozzá egy nagy adag hasábburgonyát is).

Jó étvágyat kívánunk!

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.