Egyetlen apró trükk a tökéletes rántott hús titka

tipp
PUBLIKÁLÁS: 2023. április 02. 12:00
Erről miért nem hallottunk eddig soha sem?

Nincs mit szépíteni, a rántott hús, avagy bécsi szelet a magyar konyha egyik alapköve. Vannak, akik azzal viccelnek: gyakorlatilag mindent kiránt a magyar, kiváltképp azért, mert a rántott húst rendkívül egyszerű elkészíteni. Egyszerű, ugyanakkor van pá apró trükk, amit érdemes szem előtt artani. Vannak, akik szerint a ropogós panír titka a kukoricakeményítő és a kukoricapehely, a Mindmegette oldala azonban most egy másik rendkívül fontos, ám kevésbé ismert praktikát osztott meg: 

ízletesebb, omlósabb lesz a végeredmény, ha a húst panírozás előtt vékonyan megkenjük olívaolajjal.

rántott hús, bécsi szelet, sült krumpli, ebéd, Pexels illusztráció
A rántott hús sokak kedvence: egyszerű, de nagyszerű étel Fotó: Pexels

Egyébként a rántott hús sütéséből megmaradt panírt is többféleképp felhasználhatjuk. 

Rántott hús vagy bécsi szelet

Sokan egyébként a rántott húst a bécsi szelet szinonimájaként használják, valójában azonban a kettő nem ugyanaz. A bécsi szelet kizárólag borjúhúsból, leginkább a gömbölyű felsáljából készül, addig a rántott húshoz sertést – javarészt karajt – és baromfit is használhatunk. A köret sem azonos: a klasszikus bécsi szelethez krumplisaláta illik, míg a rántott húshoz rizst vagy sült krumplit is kínálhatunk. 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.