
Nincs mit szépíteni, a rántott hús, avagy bécsi szelet a magyar konyha egyik alapköve. Vannak, akik azzal viccelnek: gyakorlatilag mindent kiránt a magyar, kiváltképp azért, mert a rántott húst rendkívül egyszerű elkészíteni. Egyszerű, ugyanakkor van pá apró trükk, amit érdemes szem előtt artani. Vannak, akik szerint a ropogós panír titka a kukoricakeményítő és a kukoricapehely, a Mindmegette oldala azonban most egy másik rendkívül fontos, ám kevésbé ismert praktikát osztott meg:
ízletesebb, omlósabb lesz a végeredmény, ha a húst panírozás előtt vékonyan megkenjük olívaolajjal.
Egyébként a rántott hús sütéséből megmaradt panírt is többféleképp felhasználhatjuk.
Sokan egyébként a rántott húst a bécsi szelet szinonimájaként használják, valójában azonban a kettő nem ugyanaz. A bécsi szelet kizárólag borjúhúsból, leginkább a gömbölyű felsáljából készül, addig a rántott húshoz sertést – javarészt karajt – és baromfit is használhatunk. A köret sem azonos: a klasszikus bécsi szelethez krumplisaláta illik, míg a rántott húshoz rizst vagy sült krumplit is kínálhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.