3 tipp a tökéletes rántott csirkéhez - ennél ropogósabb verzió tényleg nincs

receptek
PUBLIKÁLÁS: 2023. június 07. 11:30 / FRISSÍTÉS: 2023. június 07. 12:19
A család mind a tíz ujját meg fogja nyalni!
LA

Ha extra ropogós rántott csirkét szeretnél, a mindmegette.hu összegyűjtött néhány tuti tippet!

Crispy fried chicken wings on a plate top view .
Fotó: Northfoto

1. Írós tojás

A panírozáshoz használt tojás nagyobb részét íróval helyettesítve a combok sokkal-sokkal omlósabbak lesznek, mintha csak felvert tojásban forgatnánk meg. Az író ugyanis, savasságának köszönhetően, csodásan megpuhítja a húst, anélkül, hogy a csirkét keménnyé és rágóssá tenné. 

2. Zsemlemorzsa helyett

A legropogósabb rántott csirkéhez egyáltalán nem zsemlemorzsára szükség. A titok nem más, mint a burgonyapehely, ami könnyed és ropogós bevonatot képez a húson, ráadásul remek gluténmentes alternatíva a morzsa helyett. 

3. Fűszerek

Ha csirkehúsról van szó, nem érdemes spórolni a fűszerekkel. A só mellett kerüljön a tojásba (és akár a száraz anyagokhoz is) bors, pirospaprika, fokhagyma-granulátum, de zöldfűszerekkel is bátran kísérletezhetünk. 

Az alábbi TikTok-videón megnézheted, hogyan készül a ropogós csirkecomb, alább pedig a pontos receptet is megtalálod:

@coreybsiegel Crispy Fried Chicken 🍗 Recipe Below 👇 250g Buttermilk 1 egg 6g salt 10g paprika 3g Baking Powder 150g AP Flour 100g Corn Starch 35g Potato Flakes 3g Garlic Powder 3g Chili Powder Salt Honey 🍯 #fyp #foryou #friedchicken ♬ original sound - Corey Siegel

Ropogós rántott csirke

Hozzávalók: 

  • 2,5 dl író
  • 1 db tojás
  • só 
  • 1 ek. pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg keményítő
  • 3, 5 dkg burgonyapehely
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. csilipor (ízlés szerint)
  • olaj a sütéshez
  • méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Az íróhoz adjuk a tojást, a sót és a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a megtisztított csirkecombokat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, a burgonyapehellyel, valamint az ízlés szerint megválasztott fűszerekkel, megsózzuk, és az írós combokat megforgatjuk benne. 
  3. A felforrósított olajban kisütjük a combokat, és még forrón megcsorgathatjuk egy kevés mézzel.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.