
Egy hihetetlen fogyás története: 42 kilót adott le az ötgyermekes Reni
„Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban!”
Nagyon kell velük vigyázni.
Egy új tanulmány szerint van három olyan zöldség, amelyekről kimutatták, hogy középkorban hizlalnak. Azt is lehet tudni, hogy mely összetevő a felelős ezért. A kutatók alternatívákat is ajánlanak helyettük.
British Medical Journalban közzétett tanulmány szerint a keményítőtartalmú zöldségek, mint a burgonya, a kukorica és a borsó bizonyos életkor felett hizlalnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet fogyasztani ezeket, de mindenképpen módjával tegyük.
A felmérésben 136 432 ember étrendjét vizsgálták 24 éven keresztül és arra jutottak, hogy akik a fenti zöldségeket életmódszerűen fogyasztották, átlagosan másfél kilót híztak negyedévente.
Ez különösen a középkorú és a már amúgy is túlsúlyos nők körében volt jellemző, úgy tűnik, az ő szervezetük nehezebben dolgozza fel a keményítőt, ami zsírlerakódáshoz vezet
- idézi a felmérést az Express.
A kutatók azt javasolják, érdemesebb ezeket a zöldségeket brokkolival, sárgarépával és spenóttal helyettesíteni, ugyanis ezeknek alacsonyabb a glikémiás indexük, nem okoznak inzulincsúcsot és ezáltal falásrohamokat sem. Továbbá hozzátették, hogy a keményítőtartalmű zöldségekhez képest jobb a teljes kiőrlésű gabona és a - gyümölcsök közül például - alma fogyasztása.
„Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban!”
Tudvalevő az is, hogy a testsúlyunkat sok egyéb tényező is befolyásolja: ilyenek például az alvásminőségünk és a testmozgás - írja a Life.hu.