Diéta

Fogyni akarsz? Ezeket a zöldségeket jobb, ha messze elkerülöd!

Létrehozva: 2023.09.12.

Könnyen tönkre teheti a diétádat néhány zöldség, míg mások sokat segíthetnek!

Ha diétáznod kell, nem elég, ha csak zöldséget és gyümölcsöt eszel, az is lényeges, hogy milyet választasz! A túlzott szénhidrát- és keményítőfogyasztás rosszabb lehet, mintha ennél egy szelet fehér kenyeret!

Nem mindegy, mi kerül a tányérodra! Fotó: Pixabay

Egy amerikai kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van a szervezetre és legfőképpen a fogyókúrára a zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Kiderült, hogy bizonyos zöldségek és gyümölcsök pozitívan befolyásolják a fogyást, még mások igencsak hizlalnak, és így hátráltatnak célod elérésében – írja a dietaesfitnesz.hu. Fontos megjegyezni, hogy a mindennapi gyümölcsfogyasztás jótékony hatással van a szervezetre. A legjobb zsírégető gyümölcsnek az áfonya, a körte, az alma, az eper és szőlő bizonyult, de mint kiderült, az aszalt szilva és a mazsola is segíti a felesleges kilók leadását.

A jó zöldségek között a karfiol végzett a dobogó felső fokán. Nagyon egészséges, és kiválóan fogyasztható köretként és „húsként” egyaránt. Készíthetsz belőle fasírtot, vagy csak süsd meg egy kis sajtkéreg alatt. Kerülendő a krumpli, a kukorica és a borsó! A kutatás egyértelműen bizonyította ezek hizlaló hatását. A vizsgálat során az alanyok csak párolt vagy főtt krumplit kaptak, olajban sültet nem.

Kiválóan helyettesítheted a krumplit barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel. Mivel a burgonya alacsony víz- és magas keményítőtartalmú, ezért kalóriatartalma jóval több, mint a legtöbb zöldségnek. Így a vizsgálat során ugyanolyan kategóriába sorolták, mint a fehér kenyeret, a tésztát vagy rizst.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek