A fogyókúrás ital megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a fogyókúrát.
A sikeres és tartós fogyás eléréséhez mindenekelőttkalóriadeficitetkell teremteni, de ez nem jelenti azt, hogy ne léteznének kiegészítő praktikák, amelyek megkönnyíthetik és hatékonyabbá tehetik a fogyókúrát.
Az étrend mellett a fogyókúra során a megfelelő folyadékbevitelre is figyelni kell. Hiszen enélkül lelassulhat az anyagcsere, ami megnehezíti a méreg- és salakanyagok kijutását a szervezetből, valamint a fogyást is nehezíti. Érdemes napi két-három liter tiszta vizet fogyasztani, de házi készítésű itallal is kiválthatod a cukrozott, édes üdítőket.
Ha valamiben igazán jó a zellerszár, akkor a zsírégetésben mindenképp. Használjuk csak ki ezt az előnyös tulajdonságát!
Olyan házi italt mutatunk, melyeknek összetevői könnyen és olcsón beszerezhetőek, vagy alapjáraton a te konyhádban is előfordulnak.
Hozzávalók több napra:
Elkészítése:
Reszeld le a gyömbért, valamint a fokhagymát, majd egy tálban keverd el a citromlével, az almaecettel és a mézzel. Keverd el alaposan, amíg össze nem áll, majd egy jól zárható üvegedénybe tedd bele, így öt napig is tárolható a hűtőben. Reggelente két kávéskanál masszát hígíts fel két deci langyos vízben, és már fogyaszthatod is éhgyomorra.
A házi italban található gyömbér jellegzetes aromáját és ízét gingerol-, saogaol- és zingerontartalma adja, ami hatékonyan serkenti az emésztést, gyulladásgátló hatással bír,egyes kutatásokszerint pedig csökkenti a zsírszövet mennyiségét, és elveszi az étvágyat, ami miatt kevésbé kívánod meg az egészségtelen ételeket.
A fokhagyma nem csak gyulladáscsökkentő hatásáról ismert.Kutatások kimutatták,hogy napi négy gerezd fokhagyma csökkentheti a magas vérnyomást és a rossz - LDL - koleszterinszintet.
A citrom 100 grammja 53 milligramm C-vitamint tartalmaz, így hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, de ez a fontos vitamin a fogyókúrában is hasznodra válhat. Az aszkorbinsav szükséges a növekedéshez és a szövetek gyógyításához, de egy közepes intenzitású edzés esetén javítja a zsíroxidációt is.
Az almaecetet úgy állítják elő, hogy az erjesztett almalevet - almabort - fahordókban ecetesen fermentálják. Kiváló ásványianyag-forrás, többek között kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz.Sarah Flower dietetikus szerinta nedű jó hatással van az emésztésre, mivel felgyorsítja az anyagcserét, étvágycsökkentő hatása van, így remekül támogathatja a fogyókúrát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.