A fantasztikus ízűzöldségek és gyümölcsökevése természetes módszerek az egészségünk megőrzésére. Azok a természetes ételek hatnak jótékonyan az immunrendszerre és erősítik azt, amelyeknek magas az A, C, E, és B-6 vitamin, valamint a cink és folsav tartalma. Sokkal jobb, ha egészségesen táplálkozunk, minthogy gyógyszereket és kiegészítőket szedjünk, ezért az alábbiakban felsorolunk hat olyan zöldséget és hat olyan gyümölcsöt, amelyekmegerősítik az immunrendszerünket, és felkészítik az előttünk álló télre.
Az immunrendszer erősítésének az a legtermészetesebb módja, hogy rendszeresen fogyasztunk friss zöldséget és gyümölcsöt.

HAT ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS, AMI GARANTÁLTAN ERŐSSÉ TESZI AZ IMMUNRENDSZERT!

A fantasztikus ízűzöldségek és gyümölcsökevése természetes módszerek az egészségünk megőrzésére. Azok a természetes ételek hatnak jótékonyan az immunrendszerre és erősítik azt, amelyeknek magas az A, C, E, és B-6 vitamin, valamint a cink és folsav tartalma. Sokkal jobb, ha egészségesen táplálkozunk, minthogy gyógyszereket és kiegészítőket szedjünk, ezért az alábbiakban felsorolunk hat olyan zöldséget és hat olyan gyümölcsöt, amelyekmegerősítik az immunrendszerünket, és felkészítik az előttünk álló télre.

IMMUNERŐSÍTŐ GYÜMÖLCSÖK

1. KIVI

Akivi, bár nagyon kevés kalóriát tartalmaz, nagyon magas a C-vitamin tartalma. Két közepes kivi összesen 90 kalória, de a napi C-vitamin szükséglet 240%-át szolgáltatja. A kivi emellett még 450 mg káliumot és négy gramm étkezési rostot is tartalmaz. Ez nagyon nagy haszon egy ilyen kicsi gyümölcstől. A kivi ehető egymagában, gyümölcssalátában, vagy joghurtba aprítva.

kivi1


2. Narancs

Anarancsotgyakran társítják a C-vitaminnal. Egy közepes méretű narancs a napi C-vitamin szükségletnek megfelelő, vagy annak 130%-át tartalmazza. A narancs emellett még tartalmaz 250 mg káliumot és csak 80 kalóriát. A narancs ehető egymagában, vagy kifacsarva tápláló gyümölcslének.

narancs_immunerosito

3. GRÉPFRÚT (GRAPEFRUIT)

Agrépfrútvagygrapefruitugyancsak magas C-vitamin tartalmú, egy fél gyümölcsben a napi C-vitamin 100%-a található. A grépfrút kalóriatartalma hihetetlenül alacsony. Egy fél grépfrút mindössze 60 kalóriát tartalmaz. A grépfrútot gyakran társítják a diétával és a fogyókúrával, de ugyanakkor kiválóimmunerősítőhatású citrusféle. A grépfrútot gyakran fogyasztják egymagában, (néha adnak hozzáédesítőt), de kifacsarva is nagyon frissítő és egészséges gyümölcsital készíthető belőle.

grepfruit_immunerosito

4. SÁRGADINNYE

Asárgadinnyerengeteg C és A-vitamint tartalmaz. Az A-vitamin segít a bőr egészségének megőrzésében – a bőrünk az egyik legfontosabb védőpajzs a betegségek és fertőzések ellen. Egy kis szeletdinnyea napi C-vitamin szükséglet 80%-át, és a napi A-vitamin szükséglet 120%-át tartalmazza. Ugyanez a mennyiség mindössze 50 kalóriát tartalmaz.

dinnye_immunerosito

5. FÖLDIEPER

Aföldieperugyancsak magas C-vitamin tartalmú, elképesztő, hogy nyolc szem eper a napi C-vitamin szükséglet 160%-át biztosítja. Ugyanez a mennyiség még tartalmaz 170 mg káliumot, de csak 50 kalóriát. Az eper nagyon finom, ha magában fogyasszuk, de lehet pépesíteni, szószt készíteni belőle, és süteménnyel tálalni. Gyümölcssalátában is nagyon ízletes.

szamoca_immuerosito

6. ÁFONYA

Azáfonyarengeteg B-vitamint tartalmaz, ami ugyancsak nagyon jóimmunerősítő. Az áfonya ehető egymagában, ehető joghurttal vagy gabonapehellyel keverve.

afonya_immunerosito

IMMUNERŐSÍTŐ ZÖLDSÉGEK

1. Spenót

Aspenótróltalán mindenkinek Popeye és hatalmas izomzata jut eszébe először, de a spenótnak nagyon nagy szerepe van azimmunrendszerműködésében, a magas antioxidáns tartalma miatt. A spenótot lehet főzve fogyasztani, vajjal és sóval, vagy nyersen salátának.

spenot_immunerosito



2. BROKKOLI

Abrokkoliis kiváló C-vitaminforrás, egyetlen virág a napi szükséglet 220%-át biztosítja. Ugyanaz a mennyiség 460 mg káliumot, három gramm étkezési rostot, és négy gramm fehérjét tartalmaz. A brokkolit lehet nyersen fogyasztani, főzve, párolva, vagy sok más főtt étellel együtt elkészítve, és csak 45 kalóriát tartalmaz.

brokkoli_immunerosito

3. SÁRGARÉPA

Asárgarépaa napi A-vitamin szükséglet 110%-át, 250 mg káliumot, és két gramm étkezési rostot tartalmaz. Az A-vitamin fontos szerepet játszik azimmunrendszerműködésében, valamint a bőr, és a szem egészségében. Egy répa mindössze 30 kalóriát tartalmaz. Fogyasztható nyersen, főzve, párolva vagy levesekben, egytálételekben és ragukban.

repa_immuneroito

4. CSEMEGEPAPRIKA

AcsemegepaprikaC-vitamin tartalma is nagyon magas, egy közepes paprika a napi szükséglet 190%-át biztosítja. A csemegepaprika emellett tartalmaz 220 mg káliumot és két gramm étkezési rostot. Egy csemegepaprika mindössze 25 kalóriát tartalmaz. A csemegepaprikát lehet nyersen fogyasztani, vagy szinte bármilyen ételt lehet vele ízesíteni.

5. KARFIOL

Akarfiolugyancsak jó C-vitaminforrás, egy fej karfiol egy-hatoda tartalmazza a napi szükséglet 100%-át. Ugyanez a mennyiség csak 26 kalóriát tartalmaz, 260 mg káliumot és két gramm étkezési rostot. A karfiol ehető nyersen vagy főzve.

karfiol_immunerosito



6. ÉDESBURGONYA

Egy közepes méretűédesburgonyaa napi A-vitamin szükséglet 120%-át tartalmazza. Ugyanez a mennyiség 440 mg káliumot, és két gramm étkezési rostot tartalmaz. Az édesburgonya főzve vagy sütőben sütve fogyasztható.

edesburgonya_batata

Ezek a zöldségek és gyümölcsök azimmunrendszer erősítésénekegy ízletes módját kínálják fel. Ha zöld és sárga-narancssárga zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk, azzal természetes módon erősítjük és kellően elősegítjük az immunrendszer működését. Tegyünk egy szívességet magunknak, ha legközelebb a piacon járunk: szerezzük be atermészet immunerősítőit!

Fotók: edenkert.hu

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.