A szaloncukor az angyalokat és segítőit testesíti meg, nem hiányozhat egyetlen karácsonyfáról sem. Íme, egy finom egészséges szaloncukor recept!
Hozzávalók:
A mazsolát forró vízzel leöntjük és kb. 5 percig állni hagyjuk. Közben a mandulát, a kókuszreszeléket, a lereszelt citrom héját fűszerezzük fahéjjal, majd leöntjük a mazsoláról a vizet és mindent (a mézet is) a fémkéses robotgépbe dobunk és jól összedolgozzuk.
Evőkanállal kiadagoljuk a vizes tenyerünkbe a darálékot, és szaloncukor- szerűre formázzuk.
Kész, mehet a szép, színes papírba, de ha szeretnénk rá bevonatot, az is megoldható.
15 dkg pálmazsírt (de lehet margarint is) felolvasztunk és összekeverünk 5 dkg kakaóporral és néhány csepp szteviával. Kicsit várunk vele, hogy ne legyen túl forró vagy híg a máz, és ebbe mártogatjuk a szaloncukrokat.
Hűtőben hagyjuk megdermedni és egyesével becsomagoljuk őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.