Az almának, így az almakompótnak is rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának, ami gazdag pektinben. Segíti az emésztést, vitamin-, foszfortartalmánál fogva jótékonyan hat az agyra.
Elkészítés 6 fő részére
Az almákat hámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Lábasba tesszük az almát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját, a kifacsart levét és a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, félbevágott vaníliarúd).
Addig főzzük, míg az alma elkezd megpuhulni, de ne főzzük teljesen puhára! Megvárjuk, míg kihűl, tálalásig hűtőben tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.