A tökéletes húsvéti meglepi: tálban hanyatt esett nyuszi

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2014. április 16. 14:17
Nemcsak finom, kacajra is fakaszt! Ínycsiklandó illat, aranybarna külső, kerek bendővel és mosolyra húzódó pofácskával - a nyuszi alakú húsvéti kalács telitalálat! Mutatós, de egyszínű tálban érvényesül jól, ízletes zöldségágyon, melyre sárgarépa, uborka, újhagyma, retek és paradicsom is kerülhet szépen felkockázva, felszeletelve! De lássuk, hogyan is készül a gyerekek kedvence, nyuszi alakú húsvéti kalács?

A húsvéti menü elmaradhatatlan része a fonott kalács, vannak azonban, akik nem ragaszkodnak a megszokott formájához - nekik ajánljuk a nyuszi alakú változatot, nem is akárhogyan!

Nemcsak finom, kacajra is fakaszt! Ínycsiklandó illat, aranybarna külső, kerek bendővel és mosolyra húzódó pofácskával - a nyuszi alakú húsvéti kalács telitalálat! Mutatós, de egyszínű tálban érvényesül jól, ízletes zöldségágyon, melyre sárgarépa, uborka, újhagyma, retek és paradicsom is kerülhet szépen felkockázva, felszeletelve! De lássuk, hogyan is készül a gyerekek kedvence, nyuszi alakú húsvéti kalács?

Hozzávalók:
2 darab fagyasztott kenyér tészta, felengedve; 2 mazsola; 2 szelet mandula; 1 tojás, enyhén felverve; valamint ízlés szerint választott köret.

Nyuszi alakú húsvéti kalács elkészítése:
Osszuk az egyik kenyér tésztát négy darabra. Alakítsuk körte formájúvá, felül a fejnek is legyen meg az alakja. A törzs kialakításához a megmaradt tésztát használjuk, melyet egy ovális, kb. 17 x 16 cm formára alakítunk. Ha kész, tegyük rá egy kiolajozott sütőlapra, és illesszük a fejet a testhez, kicsit föléje. A nyuszi bajuszának megrajzolásához készítsünk szűk vágásokat, nagyjából 1-2 cm mélyeket, a fej két szélére.

SONY DSC

Kép forrása: http://maluukkonen.blogspot.hu/2010/04/easter-bunny-bread.html

Vágjuk a második cipót négy egyenlő részre. A nyuszi füleinek két adagot alakítsunk kb.40 cm-s hosszúkás formára, és középen kissé hajlítsuk össze, hogy látsszon a közepén egy kis vágás. A fülek nyitott vége érintse a fejet.

A tészta harmadik részét felezzük meg - mindkettőt alakítsuk ovális formára, hogy megkapjuk a hátsó mancsokat is. Vágjunk bele réseket a lábujjaknak is! Majd illesszük mindkettőt a törzshöz.

A tészta negyedik adagját három részre osszuk. Két szeletet belőle alakítsunk kerek formára a mellső mancsoknak, a megmaradt tésztadarabot pedig két labdácska formára kerekítsük, a nyuszi pofácskájának és egyet az orrának kialakítására. Majd helyezzük őket el a nyuszis húsvéti kalács fején. További két kis tésztadarabra lesz szükségünk az ujjaknak. A mazsolák a nyuszi szemét, a mandulák pedig a fogait alkotják.

Ha elkészültünk a formázással, fedjük le a tésztát és tegyük félre egy meleg helyre, ahol kétszeresére emelkedhet, kb. 30-45 perc alatt. Majd kenjünk be tojásba mártott ecsettel. 350 fokon süssük, 25-30 percen át, vagy amíg aranybarnává nem válik. Hagyjuk a rácson meghűlni.

A nyuszis húsvéti kalács további szervírozása csak rajtunk múlik. Az elkészült kalács „pocakjára” vághatunk egy kör alakot, ebbe kiválóan be tudunk majd illeszteni egy apró tálat, melyet mártással töltünk meg. A nyuszit ízlés szerinti zöldségekkel vegyük körül, hogy mindenki megtalálja a tálon a kedvencét!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.