Bezselics Ildikó, a Két Cica Konyhájának ismert gasztrobloggere vendégeskedik a Sofitel Budapest Chain Bridge immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén, október 28-án.
Természetesen azon túl, hogy az általa ihletett fogások kerülnek terítékre, a készülődés során a helyszínen maga is fakanalat ragad, és olyan őszi finomságokkal örvendezteti meg a vendégeket, mint például a meleg kacsamájsaláta sütőtökkel és körtével, vagy az édes sütőtökös zöldségcurry.
Végre itt az ősz, a maga csodás színeivel és illataival, és nincs is jobb ilyenkor, mint a szabadban tölteni a napokat és esténként elkölteni egy ínycsiklandó vacsorát, kihasználva az évszak idényzöldségei és más csodái által nyújtott előnyöket. A Sofitel La Terrasse Restaurant-jában a kényelem a főszereplő, és a szálloda a háziasszonyok számára szeretné azt a nem mindennapi luxust nyújtani, hogy leveszi a vasárnapi ebéd készítésének gondját a vállukról.
Az étteremben ugyanis az ínycsiklandó fogásokat a séfek készítik el, a terítésről a felkészült és mindig tettrekész felszolgálók gondoskodnak, a magunkkal hozott gyerkőcökre animátorok felügyelnek, így a gyerekek azon túl, hogy egészséges és finom falatokkal tömhetik meg a bendőjüket, a különböző készségfejlesztő játékoknak köszönhetően kreatívan is eltölthetik az idejüket, míg szüleik elfogyasztják az ebédjüket.
Nem utolsó szempont az sem, hogy 12 éves kor alatt a szálloda 50%-os kedvezményt nyújt az ebéd árából, 6 éves kor alatt pedig teljesen ingyen fogadja a lurkókat. Nincs semmi más dolga a vendégeknek, mint hogy hátradőljenek és élvezzék a vasárnapokat úgy, ahogy azt kell.
A szeptembertől újra induló Sunday Brunch a Sofitelben különleges programokkal is készül a szezonban, melyek közül az egyikre október 28-án kerül sor a Két Cica Konyha gasztrobloggerének közreműködésével. Bezselics Ildikó már járt a Sunday Brunch-on vendégként, akkor így írt blogjában az élményről: „Első hallásra a brunchért fizetendő 8000 forint soknak tűnhet, de végiggondolva a hasonló színvonalú éttermek árait, már nem olyan barátságtalan: ittam egy friss gyümölcskoktélt, pezsgőt, két pohár bort, ásványvizet, kávét, közben pedig végigkóstoltam az előétellel együtt 7 fogást és a desszertet - mindezt három óra alatt. Közben kellemes zene szólt, és míg az egyes fogások után a pulthoz sétáltunk, észrevétlenül leszedték az asztalt.”
Nem csoda tehát, hogy szívesen fogadta a szálloda meghívását, amikor egy közös Sunday Brunch-ra invitálták: „Mindig inspirált a gondolat, hogy egyszer úgy igazából „végigehessem az őszt”, egy asztalnál ülve. De az évszak annyi remek alapanyagot tartogat, hogy soha nem tudtam mindet bezsúfolni egy menübe. Ezért örültem neki különösen, mikor a Sofitel Budapest Chain Bridge felkért, hogy állítsak össze egy Sunday Brunchot, szezonális alapanyagok felhasználásával. Már alig várom, hogy szombaton reggel bevehessem magam a konyhájukba. Mert a házi ízekből természetesen nem engedek: az alábbi menüt két szakács és egy cukrász segítségével, személyesen fogom elkészíteni, szombaton és vasárnap délelőtt.”
Ildikó az ebéd ideje alatt sem lesz tétlen. Wokot ragad, és ő készíti el személyesen mindenkinek az előételt, aki szeretné megkóstolni! A Két Cica konyhája számos ételinspirációt hoz a séfeknek, többek között bárki bátran megkóstolhatja az erdei gombákból, szarvasgomba olajjal készült levest, a vörösboros szilvalevest, a ropogós kacsacombot szőlőmártással és polentával, a harcsafilét édesköményszószban, spenótgombócokkal, a töltött gombát és töltött padlizsánt krumplipürével, a máglyarakást birsalmával, a karamellszirupos, csokis körtetortát és még sok más finomságot.
De a gyerekeknek is különleges fogásokkal kedveskedik a gasztroblogger, hiszen mentás halburger került terítékre édesköményes majonézzel, valamint áfonyás pottyantott palacsinta rózsaszín áfonyaöntettel és pattogós cukorral. Igazán különleges és kihagyhatatlan ebédnek ígérkezik tehát, melynek nem titkolt célja, hogy a francia 5 csillagos konyhába egy kicsivel háziasabb ízvilágot csempésszen. A Sofitelben az élet tehát vasárnap is 'magnifique'! Érdemes betérni és asztalt foglalni.
Röviden az árakról: 8000 Ft/fő, mely tartalmazza az üdvözlő italt, a ház borát, üdítőket, kávét és teát. Aki autóval érkezik, és nem szeretne alkoholt fogyasztani az ebéd folyamán, annak ez az összeg 7000Ft/főre csökken, a gyermekeket pedig 6-12 éves kor között 4000 Ft-ért várja az étterem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.