Ez a tejfölös burgonyakrémleves vargányagombával olyan finom, hogy az első kanál után mosolyogni fogunk. Utána pedig azt gondoljuk majd: még! Végül pedig: vajon nehéz lehet elkészíteni? A választ máris megadjuk: nem.
Elkészítés
A szárított vargányát leöntjük 1 dl forró vízzel, és egy órán át duzzadni hagyjuk. A póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk; a pórét felaprítjuk, a burgonyát kockázzuk.
A gombát kivesszük az áztatóvízből, és apróra vágjuk, a levet félretesszük. A vajat felmelegítjük, a póréhagymát megfuttatjuk rajta. Felöntjük a zöldségleves felével és a tejjel.
Fűszerezzük majoránnával, babérlevéllel, majd hozzáadjuk a burgonyát és a gombát, sózzuk. Puhára főzzük. Kivesszük a babérlevelet, beleöntjük a tejfölt, és összeturmixoljuk a levest, közben beleszórjuk a burgonyapüré port. Utánaízesítünk, beleszórjuk a gombaport is.
Megjegyzés: A "felöntésnél" használhatjuk a gomba áztatólevét is, együtt a zöldséglevessel.
Tálalás
Tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel, simára kevert tejföllel díszítjük, adhatunk hozzá pirított zsemlekockákat, vagy hajszálvékonyra szeletelt friss vargányát, esetleg hófehér csiperkegombát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.