A Stevia Rebaudiana egy, a krizantémok családjából származó gyógynövény, amely eredetileg vadon, kis bokorként nőtt Paraguay és Brazília különböző részein, ahol levelét évszázadok óta édesítőként használják. A helyiek "Ka'a He'e”-ként vagy "édes fű”-ként ismerik, Dél-Amerikában évszázadok óta édesítőként használják. A stevia növényből számos természetes anyag kivonható; az egyik legjobb ízű és az összes közül legédesebb a nagytisztaságú rebaudiozid-A (Reb A), amelyet újfajta édesítőkhöz is használnak.
A növény édesítőként való használatát először Antonio Bertoni botanikus figyelte meg 1889-ben. Bertoni később Stevia Rebaudiana-ként nevezte el a növényt a paraguayi kémikus, Dr. Ovid Rebaudi tiszteletére, aki először vonta ki az édes anyagot a növény leveléből. A legtöbb nagynevű cég jelenleg is arra törekszik, hogy természetes helyről származó növények feldolgozásából kapja meg a Reb-A-t.
Mivel a stevia kivonatakár háromszázszor édesebb a cukornál, de nem tartalmaz kalóriát vagy szénhidrátot, egészséges alternatívát kínál a cukor helyett azoknak, akik odafigyelnek kalóriabevitelre vagy diétájuk cukormennyiségére. További kutatások folynak arról, hogy a sztevia a cukorbetegek számára is kifejezetten előnyös lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.