Például a mandulás süteményt egyszerű elkészíteni, kevéscukrottartalmaz, mégis nagyon finom.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál vagy 75 gramm margarin
- másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor
- 1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje
- negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat
- 1 kis tálnyi liszt
- nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna
- 1 csipet tisztított borkő
- 32 szem mandula
Elkészítés:
Egy közepes méretű tálban keverje össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverje hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.
Kevergetés közben fokozatosan adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet.
A masszából gyúrjon 1,25 centis gömböket, helyezze őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítssa szét őket. Díszítse a süteményt egy-egy szem mandulával.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Süsse a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete.
A sütőből kivéve 3 percig hagyja állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni.
Szolgálja fel az asztalnál, és élvezze az ízeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.