Diétás mandulás sütemény

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2010. április 25. 00:00
Például a mandulás süteményt egyszerű elkészíteni, kevéscukrottartalmaz, mégis nagyon finom.

A túl édes sütemény helyett, készítsen inkább diétás, alacsony cukortartalmú süteményeket, amelyek anélkül is finomak, hogy teleszórná a tetejüket porcukorral.

Például a mandulás süteményt egyszerű elkészíteni, kevéscukrottartalmaz, mégis nagyon finom.

Hozzávalók:

- 5 evőkanál vagy 75 gramm margarin

- másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor

- 1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje

- negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat

- 1 kis tálnyi liszt

- nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna

- 1 csipet tisztított borkő

    - 32 szem mandula

    Elkészítés:

    Egy közepes méretű tálban keverje össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverje hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.

    mandula1

    Kevergetés közben fokozatosan adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet.

    A masszából gyúrjon 1,25 centis gömböket, helyezze őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítssa szét őket. Díszítse a süteményt egy-egy szem mandulával.

    Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

    Süsse a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete.

    A sütőből kivéve 3 percig hagyja állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni.

    Szolgálja fel az asztalnál, és élvezze az ízeket.

    Google News Borsonline
    A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.