Botrány

"Nem hibáztattam Magdit" – Először szólalt meg a botrány után Horányi Juli

Natasha

Létrehozva: 2023.04.19.

Óriási botrány van kialakulóban Rúzsa Magdi és Horányi Juli videoklipje miatt, hiszen nem ez az első alkalom, hogy a klipeket készítő gyártó cég máshonnét inspirálódhatott.

A minap alaposan felkavarta az állóvizet Horányi Juli, aki a TikTokra feltöltött videójában arra hívta fel a figyelmet, mekkora a hasonlóság a saját, illetve Rúzsa Magdi legújabb klipje között. Egészen pontosan az énekesnő azt nehezményezte, hogy a Sebzetten című dalához készült felvétel egy az egyben ugyanaz, mint kolléganője Elmegyek című videója. Előbbi két hónappal ezelőtt jelent meg, míg utóbbi a napokban került fel a YouTube-ra, s bár Juli egyáltalán nem Magdit vádolta meg a másolással, de a felvételen bemutatta a hasonlóságokat. Szerinte a snittek, a koncepció, a beállítások, fényelés pont olyan, mint a Sebzetten című dalnál.

Fotó: Bors
Horányi Juli nagyon kiakadt a két videóklip miatt

Nem hibáztatja Magdit

Az igazi botrányt valójában az kavarta, hogy sokan félreértették Juli üzenetét. Az énekesnő ugyanis nem Rúzsa Magdit okolta, hanem a klipet készítő céget, akik egyébként mindkét előadóval együtt dolgoztak a szóban forgó dalokhoz készült videókon. A történtekre nem sokkal később reagált a háromgyermekes édesanya is, aki ingerültségét nem leplezve írta le a véleményét. 

– Minden tisztelettel szeretnélek megkérni, hogy ne beszélj össze sületlenségeket a médiában, hisz a ma generált cirkuszodért az én stábom fenyegetőzhetne perrel a te irányodba, ugyanis a klipünkben három dolog azonos. A tiédben is van autó, meg visszapillantó (kb. 4 milliárd klipben van), no meg van benne láng (teljesen más megközelítésből) és sajnálatos módon valóban ugyanaz a ház – fogalmazott a Megasztár egykori felfedezettje, hozzátéve, hogy fogalma sem volt arról, hogy Horányinak két hónapja megjelent egy dala.

A Bors ennek apropóján kereste meg Julit, hogy megtudjuk, mit szól Magdi, illetve a közönség reakciójához.

Szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem hibáztatom és hibáztattam Magdit. Sőt, kerestem is őt, hogy ezt meg tudjuk beszélni. Itt mindketten az áldozatai vagyunk gyártó cégnek…

 – kezdte lapunknak Juli, akit nagyon bánt, hogy az énekesnő így reagált a szavaira, ám ennek ellenére is nagyon tiszteli őt, s reméli, hogy a jövőben meg tudják beszélni ezt a félreértést.

Ügyvédjével egyeztet

Mint ahogy Juli is többször hangoztatta, a gyártó cégre neheztel, hiszen miattuk fordulhatott elő, hogy szinte ugyanolyan klip született hasonló történettel, koncepcióval két hónap különbséggel. Éppen ezért nem meglepő, hogy az énekesnő akár jogi útra is terelné a dolgot, amennyiben ügyvédje zöld utat ad.

– A gyártó céggel egyelőre nem beszéltem, ugyanis még az ügyvédemmel egyeztetünk a továbbiakról. Eredetileg én Lukács Lizával, a videó rendezőjével kötöttem szerződést, a gyártót pedig harmadik félként kerestük meg. A klipem teljes ötlete Liza fejéből pattant ki, ő találta meg a helyszínt is, ami Magdi videójában is szerepel. Ez azért különös, mivel az ingatlan akkori tulajdonosa az egyik támogatóm volt. Magyarul, ha mi nem forgattunk volna ott novemberben, akkor a gyártó cégnek sem lenne a helyszínhez kontaktja – mesélt a részletekről Juli.

– Itt nem csak velem, de Magdival is ki lett szúrva. A gyártónak ugyanis kötelessége lett volna szólni, ha már a mi helyszínünket ajánlja, hogy itt korábban forgott egy klip, de ez feltehetően nem történt meg… – tette hozzá csalódottan az énekesnő. 

 

A gyártó cég hallgat 

Mivel a Final Productions jegyzi mindkét énekesnő klipjét, sokakban felmerült, hogy itt lehet a probléma. Sőt, egyesek olyan mélyen beleásták magukat a kérdésbe, hogy több, a gyártó cég által készített videót górcső alá vettek, s meglepő hasonlóságokat találtak. Például feltűnt nekik, hogy az Azahriah és Manuel közös számához készített produkció kísértetiesen hajaz Jean Dawson Power Freaks klipjéhez, pont úgy, ahogy T.Danny Utálnak videója  Kendrick Lamar Humble szerzeményéhez.

A Bors meg is kereste a Final Productions névre keresztelt gyártó céget, azonban nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183879_auto_resized.jpg
origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27696_resized.jpg?avcount=1714706412
origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175611_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183834_auto_resized.png
metropol.hu

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180410_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27695_resized.jpg?avcount=1714706412
origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182620_auto_resized.jpg
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184139_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714706412
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/M7_b9-ND7jrhaxT5TTDLJj_ZXkHfs_wabc0KxmSVVnU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0YTRiZDhhNGQwMzQ4OWM4MGM4OTE3ODkwNjJhOTk0.jpg
RÉMTETT

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/HIuedeeSS0nQom2WkpDJY7B6jgmITk807B8ZTnhWKCI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwNmZjNWM1MGEwMzQyNzU4MWIxMDFiZGM3MDVhNDNh.jpg
botrány

Szakított a vőlegényével! Megszólalt Marics Peti állítólagos barátnője - Exkluzív