Az egyik légiutas-kísérő szerint egy fülledt fémdobozba zsúfolva több száz idegennel, kénytelen vagy belélegezni az állott, újrakeringetett levegőt, már eleve elég rossz, de ezt tovább lehet fokozni.
A Delishnek nyilatkozva egy névtelen légiutas-kísérő konkrétan azonosította a kukorica- és dióféléket, amelyek a legjobban bántják az orrunkat. „Nagyon finomak, de némelyik nagyon bűzlik, amint kinyitjuk a csomagolásukat. A pörkölt barbecue íz a legrosszabb. Amikor kinyitod a zacskót, olyan szaga van, mintha valami égne a repülőn."
A hagymás, fokhagymás, grillezett és ecetes hagymás ízű falatok szintén tartós bűzt keltenek, ezért ezeket is érdemes elkerülni.
Csak kevesen tudtunk ellenállni annak a kísértésnek, hogy forró italokat, teát vagy kávét fogyasszanak. Alex Quigley volt légiutas-kísérő azonban inkább nem tanácsolja.
„Nem lehet tudni, milyen gyakran és mikor tisztították meg utoljára a repülőgépen a víztartályt, ami így a baktériumok melegágya lehet. Ráadásul a megmaradt kávét a repülőgép WC-jébe kellett öntenünk. Őszintén, soha nem ismertem és nem láttam senkit, aki kimosta volna a kávás kannákat, miután a WC-be öntötte a tartalmát két utazás között."
Már bebizonyítottuk, hogy a repülőgépeken inkább büdös szagok terjednek, mint frissek, ráadásul némely utas csak súlyosbítja a problémát.
Alex szerint a szaglásunk miatt és higiéniai okokból kerülni kell a gázképződést okozó ételeket, például a babot, a zsíros ételeket, a zöld zöldségeket, a szénsavas üdítőket és a tejtermékeket.
„A levegő a repülőgépben keringetett, tehát soha nem friss. Ez azt jelenti, hogy ha valaki gázt bocsát ki, azt újra és újra belélegzi, tehát jobb, ha nem fogyasztunk gázképző élelmiszereket."
A gázképző ételek a légnyomással kombinálva felfúvódást és kényelmetlenséget is okozhatnak, ezért a saját érdekedben is érdemes kerülni őket.
A legtöbb hosszú távú járaton menüből választhatunk az utazás során, de Alex azt mondta, hogy saját egészséged érdekében kerüld a húsételeket.
„Mindannyian tudjuk, hogy előfordulnak járatkésések és mechanikai problémák, így előfordulhat, hogy a főtt ételeket valójában nem tárolják megfelelően, vagy túllépték az étkezésre szánt tárolási időt."
Alex szerint a nagy magasságban fogyasztott alkohol mérgező kombinációt eredményezhet.
Egy másik légiutas-kísérő szerint a Bloody Mary a legrosszabb választás, mivel nemcsak alkohol, de só is van benne, így még hamarabb kiszárít. „Mindig azt mondom az embereknek, hogy a repülőgépen inkább igyanak palackozott vizet."
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.