Ihatunk kávét és teát a repülőn? A légiutas-kísérő lezárja a pletykákat

repülés
PUBLIKÁLÁS: 2024. október 02. 14:00
Egy volt légiutas-kísérő, aki 16 évet dolgozott a felhők felett, azt állítja, hogy a piszkos vízről és a nem higiénikus kávéskannákról szóló pletykák nem igazak. Szerinte nem kell aggódnod amiatt, hogy teát vagy kávét iszol a repülőn.
Mi az igazság a nem higiénikus vízről a repülőn - illusztráció Forrás: Shutterstock

A légiutas-kísérő pontot tesz a piszkos vízből készült kávét és teát, valamint a rossz ételekről évek óta terjedő pletykákat firtató cikkek végére

Az elmúlt években a légitársaságok dolgozói a forró italok higiéniai folyamatainak megsértésével kerültek a címlapokra, ami miatt az utasoknak aggódniuk kell, hogy mit fogyasztanak a repülőn. Ilyen hírekről korábban mi is beszámoltunk.

Az egyik légiutas-kísérő azt állítja, hogy a kávéskannákat a mosdókba viszik, hogy kiürítsék őket – és a kancsók „kicsit közel kerülnek" a vécéhez, ami kockázatos, mert visszafröccsenhet a kannára a víz.

Egy másik azt állítja, hogy mivel az ivóvíz ugyanaz, mint ami a vécérendszerben van, az E. Coli baktériumok lenyelésének kockázatát hordozza a nyaralók számára.

De a 49 éves Southamptonban élő Skye Taylor volt műsorvezető, aki fapados légitársaságoknál dolgozott légiutas-kísérőként, mielőtt a Virgin Atlantic szolgálatába állt volna, ragaszkodik ahhoz, hogy a cappuccino fogyasztása a felhők felett is teljesen biztonságos.

Azt mondja a MailOnline-nak: „Sok vita folyik a forró vízből készült kávéról és teáról, valamint a víztartályok tisztaságáról. Számomra azonban a csésze teám volt az, ami ébren tartott a munkában.

Szóval, nem, nincs semmi olyan, amit ne innék meg a repülőn.

Ihatunk kávét és teát a repülőn? Skye, a légiutas-kísérő megmondja a tutit Forrás: Skye Taylor

Az EasyJet korábban megerősítette a MailOnline- nak, hogy a repülőgépen tárolt vizet meleg italok készítésére és a WC öblítésére egyaránt használják.

Egy szóvivő azonban hozzátette:

Arra a kérdésre, hogy elkerülné-e az ételek fogyasztását a fedélzeten, Skye szintén nemmel válaszolt.
Gordon Ramsay séf a légiközlekedési ágazatban eltöltött ideje után nem hajlandó repülőgépen enni, de a légiutas-kísérő nem ért egyet az álláspontjával.

Skye így nyilatkozott: „Valószínűleg nincs olyan étel, amit ne ennék meg egy repülőn. Annyira keményen dolgoztunk a fedélzeten, hogy szó szerint bármit megettem volna. Igaz, hogy a legtöbben, akik egy ideje ott voltunk, a saját ételünket vittük a munkába, de néha megpróbáltam mindent megenni - különösen egy 12 órás repülőút után, amikor energiára volt szükségem."

Az alábbi videóban betekintést kaphatsz a magyar légiutas-kísérők egy izgalmas napjába:

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.