Utazási magazin

Borkedvelők készüljetek! Villányban és Pécsen találkoznak a legjobb portugieserek

Travelo

Létrehozva: 2022.04.19.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a fajta népszerűsítésére hivatott nemzetközi borversenyt és kóstolófesztivált, a Portugieser du Monde-ot április 22-én és 23-án Villányban és Pécsen. A szemlét kétszer is el kellett halasztani az elmúlt években, így a szervezők most kétszeres erővel vetették bele magukat a szervezésbe - közölte a fesztivál az MTI-vel.

A kép csak illusztráció Forrás: rikkia hughes / Unsplash

Mint írták a megmérettetésen szlovák, német, szlovén, osztrák, szerb, horvát és magyar borok alkotják a nemzetközi mezőnyt, s csaknem száz bort neveztek a versenyre. A megmérettetés nemzetközi jellegét erősíti, hogy a magyar zsűritagok mellé érkeznek szakértők Szlovéniából, Lengyelországból, Olaszországból és Ausztriából is.

A Villányi borvidék és a Pécsi Borozó rendezvényén a versenynek a Siklósi Vár ad otthont április 22-én, ahol a nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok, majd a nagyközönséget a pécsi kóstolófesztiválra várják április 23-án.

A szombaton délután három és este nyolc óra között zajló kóstolófesztivált a pécsi Magtár Látogatóközpontban rendezik meg, ahol díjazzák a legjobbakat és bemutatkozik a villányi borvidék bisztróborának, a REDy-nek az új évjárata, emellett a közönség kedvére kóstolhat a nevezett és díjazott borokból, sőt minden résztvevő pincészet valami mást is megmutat kínálatából.

Győrffy Zoltánt, a rendezvény ötletgazdáját és versenyigazgatóját idézve közölték, hogy a portugieser - egykori nevén kékoportó - kékszőlőfajta Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája, amely a borvilágban sajnos ritkán kerül reflektorfénybe. Tíz éve csak villányi portugieserekkel rendezett tematikus kóstolót a Pécsi Borozó magazin, a következő évtől azonban már nemzetközivé bővült a mezőny.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek