Utazási magazin

Ilyet még nem ettél: Itt a világ első alkoholos szőlője

Travelo

Létrehozva: 2022.04.15.

A Slosh Education Institute tudósai génmódosító technológiával hoztak létre alkoholos szőlőt –olvasható az AgroTrend oldalán. A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet, írja a Store Insider.

A génmódosított szőlő 7-10 százalékos alkoholtartalommal bír - a kép illusztráció Forrás: Bru-nO/Pixabay

Antonio Inebriado, a projekt vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.

Sokan még mindig erős bizalmatlansággal tekintenek a génmódosítás technológiájára, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének.

A pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben,

és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek