Ilyet még nem ettél: Itt a világ első alkoholos szőlője

innovatív
PUBLIKÁLÁS: 2022. április 15. 15:33

A Slosh Education Institute tudósai génmódosító technológiával hoztak létre alkoholos szőlőt –olvasható az AgroTrend oldalán. A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet, írja a Store Insider.

A génmódosított szőlő 7-10 százalékos alkoholtartalommal bír - a kép illusztráció Forrás: Bru-nO/Pixabay

Antonio Inebriado, a projekt vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.

Sokan még mindig erős bizalmatlansággal tekintenek a génmódosítás technológiájára, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének.

A pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben,

és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.