Ropogós, friss és vegán is! Panko morzsába borított jóságokkal teli hely nyílt a Múzeum körúton

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2021. február 11. 11:18

A Múzeum körúton megnyitott Ropogó, ahogy a neve is mondja, a rántott ételeket igyekszik olyan formában újra főszerephez juttatni a napi gyors étkezésben, ami egészségesebb és ízletesebb egy átlagos, zsemlébe csúsztatott, lecsomagolt, ki tudja, mikor kisütött rántottszeletnél.

Forrás: Soma Retfalvi / Ropogó / Facebook.com

Az új helyen, ahogyan a Facebook-oldalukon is írják, a vegán étrendet követőkre és a húsfogyasztókra egyaránt figyelnek. Ha rendelünk vagy elvitelre kérünk ételt, akkor mi állíthatjuk össze a különböző rántott ételeket, köreteket, salátákat és mártogatós kombinációkat; de ha ehhez éppen nem lenne kedvünk, akkor összeállított menüket is kérhetünk.

Papdi László séf elmondása szerint a koncepció lényege, hogy a húsokat, a saját maguk készítette szejtánt és néhány arra alkalmas zöldséget előre bepácolnak, így új ízeket visznek az alapanyagokba, amiket aztán a panko morzsás vagy kukoricapelyhes panír magába tud zárni a sütéskor. De a ropogós köntös nemcsak az ízélmény miatt kell, hanem azért, hogy az ízek mellett a zöldségek, halak és húsok legértékesebb tulajdonságait is megtartsa, és megvédje azokat a hirtelen hőtől.

A falatkák között találunk vega-vegán kombinációkat, például brokkoli- és laskatempurát, vegán és hagyományos rántott sajtot, de van tigrisrák, lazac és tökehal is a csirke mellett.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.