Ez a konyhafoglaló rendszer izgibb és finomabb, mint az Airbnb

Osaka
PUBLIKÁLÁS: 2019. február 15. 17:27

Bár vegetáriánus címszó alatt találtuk a hírt, miszerint japán ötlet alapján (tehát egyelőre csak a szigetországban elérhető a foglalási rendszer) létrejött egy olyan oldal, ahol hobbiszakácsok mutatják meg a saját konyhájukban, miként kell autentikus japán ételt főzni. A kínálatban a ramentől, a sushin és a tempurán át, a különféle rizsekig minden van; sőt még bento dobozokat, rizs sütiket, egytál ételeket és finom leveseket (sukiyaki és miso) is készíthetünk - olvasható a Lonely Planet oldalán.

A sukiyaki egy kiváló "embereket összehozó" egytálétel Forrás: airKitchen/facebook.com

Mivel nem egy hivatalos főzőiskoláról, hanem egy baráti vacsoraestéről van szó, ahol együtt főzhetnek a jelentkezők a japán házigazdával, majd közösen meg is vacsorázhatnak, ezért az elvárások tényleg ugyan olyanok, mint az Airbnb indulásakor. Ha a vendéglátó szívét lelkét kiteszi és finom alapanyagokat vásárol, mesél az ételről és esetleg még a piacra is elviszi a jelentkezőket, akkor a „szolgáltatásért" több pénzt kérhet, és több pozitív visszajelzést várhat el. Ha nem így tesz, vagy félvállról veszi a főzést, akkor egy idő után lemorzsolódik.

Lehet kis csoporttal, nagyobb társaságban, párban és akár egyedül is jelentkezni Forrás: airKitchen/facebook.com

Az airKitchen egyébként 2018. áprilisában indult, és azóta több mint 2000 állandó felhasználója van több mint 50 országból. A vendéglátók legtöbbje tud angolul, de egy kicsi japán nyelv- és illemtudás sosem árt.

Tofu, rizs és Komatsuna levél (kinézetre olyan, mint az itthon kapható bak choi, de ízre erősebb) Forrás: airKitchen/facebook.com

Visszatérve a vegetáriánus címszóra; a rendszer nem rég indította el airKitchen Plus aloldalát, ahol kifejezetten azok keresgethetnek nyugodtan a felsorolt főzőestek, piaclátogatások és elviteles ételek között, akik vegán vagy vegetáriánus étrenddel élnek. A hostok, vagy vendéglátók készülnek vega vagy vegetáriánus sushival, tempurával, levesekkel, ramennel vagy éppen gyouzával (töltött tésztabatyu).

Bento box készítésre is van lehetőség Forrás: airKitchen/facebook.com

A platform készítőinek és a vendéglátóknak csak egy kérése van, hogy a jelentkezők jó előre foglalják le a biztos időpontot, hogy legyen idő mindenre előkészülni. A kéthetes előrefoglalás a legjobb, de az esemény előtt három nappal is lehet még foglalni pár helyen. Amint már említettük a foglalási rendszer egyelőre csak Japánra korlátozódik, de ott is 30 városban várják a főznivágyókat. Ha kedvet kaptak, az airKitchen oldalán körbenézhetnek a vacsoraestek között.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.