Háztartási tipp

Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jó? 10 dolog, amire a muffin sütőformát használhatod!

H. A.

Létrehozva: 2024.05.18.

Sokkal több mindenre használható ez a sütőforma, mint gondolnád.

Alig van ma már olyan konyha, ahol ne lenne muffinsütő: nem is csoda, hiszen ez a gyorsan elkészíthető édesség sokak nagy kedvence lett.  Ám a formát – a muffinsütésen kívül – még számos dologra használhatod. A Mindmegette nemrégiben összegyűjtött 10 olyan felhasználási módot - a legmeglepőbbtől a legzseniálisabbig - amelyre még alkalmas lehet ez a sütőforma.

muffin, muffin sütőforma
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Fagyaszd le benne a levest

Ha van levesmaradék, ami a közeljövőben nem fog elfogyni, fagyaszd le! Erre használd a muffinsütő formát: egyszerűen öntsd bele a levest, fedd le fóliával és máris mehet a fagyasztóba! Amikor szükséged van egy-egy adagra, csak kiveszed és már melegítheted is.

 

Használd kínálótálcaként

A muffinsütő tökéletes, ha mártogatósokat kínálsz a vendégeidnek. A tálcákba tehetsz apróra vágott jalapenót, hagymát, zöldségcsíkokat, krémeket és szószokat.

 

Készíts benne jégkockát

Előfordulhat, hogy nagyobb jégkockákra van szükséged, például egy buli előtt koktélokhoz, puncstálakhoz vagy nagy méretű edények hidegen tartásához. Ízben és látványban is feldobja a jégkockát, ha lime vagy citrom héját reszeled a vízbe fagyasztás előtt.

 

Használd kézműveskedéshez

A kis csészécskék alkalmasak a nehezen tárolható tárgyak, mint például gombostűk, gombok, gyöngyök és egyéb csecsebecsék tárolására, amikre a kézműveskedés során szükséged lehet.

 

Keverj benne festéket

A kopott muffinformában festéket is keverhetsz, akár komolyan művészkedsz, akár a családdal kézműveskedtek.

 

Díszítsd gyertyákkal

Romantikus hangulatot varázsolhatsz a konyhádban, ha gyertyákat állítasz a muffinsütő forma néhány rekeszébe. A többibe szórhatsz díszeket, évszaktól és alkalomtól függően.

 

Ültess bele magokat

Ha a csészékbe egy kevés földet teszel, ültethetsz magokat a muffinsütőbe. A tálca tökéletes olyan fűszernövények nevelgetésére, amelyeknek nincs szükségük sok vízre.

 

Tegyél bele zabpelyhet

A reggeli zabpelyhedet elkészítheted előre, és kiadagolhatod, majd lefagyaszthatod.

 

Használd kutyatálként

Nem kell drága etetőtálakat venni, ha azt szeretnéd, hogy a kutyát ne falja fel a tápot két másodperc alatt. Egyszerűen oszd el a muffinsütő rekeszeibe a neki szánt adagot. (A tálca aljára ragassz gumidarabokat, hogy ne csúszkáljon!)

 

Fordítsd meg, és süss rajta tésztakosárkát

Tésztát vagy tortillalapot is behajtogathatsz a megfordított tálcán a formák közé, így tökéletes alapot kapsz töltött tésztákhoz.
 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek