Narancsos vöröslencse-krémleves
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (6 adag): 20 dkg vörös lencse * 2 sárgarépa * 1 narancs héja és leve * 1 kis fej hagyma * 1 tk só * 1 kk őrölt bors * 1 kis babérlevél * 1,5 l víz
A tálaláshoz: 1 kk szárított mentalevél
Elkészítés: Az átöblített lencsét, a felkarikázott répát és a hagymát a fűszerekkel együtt puhára főzzük. A hagymát és a babérlevelet kidobjuk, és botmixerrel pürésítjük a levest. Tálalás előtt belekeverjük a narancs levét és egy kávéskanálnyi reszelt héjat. A tányéron egy csipetnyi mentalevelet is keverjünk hozzá.
Rakott cukkini
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: * *
Hozzávalók (8 adag): 60 dkg cukkini * 60 dkg kiflikrumpli * 1 piros kaliforniai paprika * 50 dkg paradicsompüré * 25 dkg mozarella sajt * 1 tk só * 1 kk őrölt bors * 1 kk bazsalikom * 1 kk kakukkfű * 2 ek olaj
Elkészítés: A krumplit félig főzzük meg, húzzuk le a héját, és vágjuk vékony karikákra. Egy kiolajozott tepsit béleljünk ki vele. A cukkinit mossuk meg, karikázzuk fel, a sajtot reszeljük le, a kaliforniai paprikát vágjuk apró kockákra. Rétegezzük a krumpli tetejére a cukkinikarikákat, a sajtot és a paprikát, rétegenként megsózva. A fűszereket keverjük a paradicsomszószba, és öntsük a rakottas tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Frissen tálaljuk.
Spenótos tojásmuffin sajttal és friss zöldségekkel
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 8 nagy tojás * 20 dkg leveles spenót * 1 kis fej hagyma * 10 dkg reszelt sajt * 1 dl tejszín * 2 ek liszt * 2 ek olaj * 1 kk só * 1 kk őrölt fekete bors
Elkészítés: Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd fonnyasszuk meg benne a spenótot, és hűtsük ki. A tojást verjük fel, majd keverjük el benne a sót, a borsot, a lisztet és a tejszínt, végül a reszelt sajtot. Keverjük össze a spenótot a tojásos masszával. A muffinsütőt kenjük ki olajjal, és szórjuk meg egy kevés liszttel, majd adagoljuk bele a spenótos tojást. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készül el.
TIPP: Keverjünk hozzá salátát friss tavaszi zöldségekből!
Kávéparfé gyümölcsökkel
Elkészítési idő: 25 perc + fagyasztás
Nehézség: * * *
Hozzávalók (8 adag): 25 dkg tejszín * 25 dkg tejszínhab * 10 dkg cukor * 2 tojássárgája * 2 adag főzött eszpresszókávé * 1 tk darált kávé * 1 tk vaníliakivonat * 1 ek natúr kakaópor
A tálaláshoz: friss bogyós gyümölcs
Elkészítés: A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt, és vízgőz fölött, folyamatosan keverve főzzük meg a krémet (kb. 10 perc). Keverjük hozzá a lefőzött kávét, a vaníliakivonatot, és hagyjuk kihűlni. Hűtés után adjuk hozzá a tejszínhabot, és adagoljuk kis tálkákba, amelyek bírják a hűtést, és dermesszük meg. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét natúr kakaóporral.
TIPP: Kínáljunk hozzá friss bogyós gyümölcsöt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.