Az eper szezonja májustól júniusig tart, így ez a legidálisabb időpont arra, hogy valami finomságot készítsünk belőle. Persze előfordulhat, hogy túlvállaljuk belőle magunkat, és többet veszünk annál, mint amennyit megeszünk. Ahhoz pedig túl drága, hogy a kukában végezze, ezért kézenfekvő, hogy ilyen helyzetekben bedobjuk a felesleget a fagyasztóba, hiszen élettartamának a meghosszabbítására ez a legjobb módszer. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan fagyasztjuk le.
Az eper kiválóan fagyasztható, ráadásul közvetlenül a fagyasztóból kivéve is számos felhasználási módját ismerjük. Annak érdekében, hogy a gyümölcs a mélyhűtőből kivéve is hibátlan maradjon, az alábbi tippeket érdemes megfogadni:
Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez az eljárás csak valami szuper, extramodern fagyasztóval lehetséges, akkor már most szólunk, hogy ez nem így van. Ilyenkor csupán csak annyi történik, hogy a gyümölcsöt egyetlen rétegben, a lehető leggyorsabban tesszük ki a fagyasztó hideg levegőjének.
Ha eddig nem így fagyasztottátok az epret, akkor most megéri kipróbálni ezt a technikát is. A bogyók egyébként nagyjából fél évig tartják meg ízüket, de ezután is felhasználható némi íz és minőségveszteséggel - írja a Mindmegette.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.