A zöldségek és gyümölcsök nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez: amellett, hogy alacsony a zsír- és szénhidráttartalmuk, értékes tápanyagokban is gazdagok. A legtöbb ilyen anyag hőkezelés hatására azonban jelentősen csökken, ezért nem mindegy, hogyan készítjük el a zöldségeket. A Mindmegette.hu cikkében három szuper, egészséges lehetőséget mutatott meg, amik ráadásul alakbarátok is, mivel nincs szükség olajra, sem pedig panírra.
1. Gőz fölött párolás
A zöldségfélét tedd lyukacsos fenekű edénybe, majd egy fazékban forralj vizet, és tedd fölé a zöldséges edényt. Így a vízgőzben fog megpárolódni az étel, megtartva értékes tápanyagait, vitaminjait. Ehhez hasonló módszer az, ha a zöldséget alufóliába csomagolva egy kis víz vagy leves hozzáadásával tepsire téve a sütőben is meg lehet párolni.
2. Blansírozás
A kiválasztott zöldséget rövid időre dobd lobogva forró vízbe, majd vedd ki, és merítsd nagyon hideg vízbe. Ez a módszer remek például a paradicsom elkészítéséhez, hiszen így a héja is könnyen lejön.
3. Grillezés
Tökéletes módszer a cukkini, a padlizsán, a gomba, vagy a hagyma elkészítéséhez. Ha grillsütőben vagy sütőben történik, akkor helyezd a zöldségeket nagyjából 10-15 cm távolságra a hőforrástól, hogy szépen megpiruljanak, és közben meg is puhuljanak. Érdemes a zöldségeket előre bepácolni, fűszerezni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.