Tipp

Dobj egy hagymát a rizsbe, le fogsz döbbenni, mi történik!

LA

Létrehozva: 2023.08.19.

Mindenkinek meg kell ismernie ezt a trükköt!

Rizst készíteni nem igényel nagy főzőtudományt, mégis érdemes észben tartani pár dolgot, hogy tökéletes és pergős legyen a végeredmény. Sokan nem szeretik a sima főtt rizst, esetleg unják az ízét. Egy apró trükkel azonban teljesen új szintekre lehet emelni ezt a köretet!

rizs
Fotó:   Pixabay

Van egy olyan összetevő, ami remek ízt kölcsönöz a főtt rizsnek, és ez nem a só vagy az ételízesítő. Erre a célra a vöröshagyma tökéletes, hiszen extra ízt ad a főtt rizsnek – tanácsolja a mindmegette.hu.

Mosd át vagy egy kevés olajon, egy lefedhető lábasban pirítsd meg a száraz rizst, amíg üveges nem lesz. Ezután öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózd ízlés szerint, keverd meg és tegyél bele egy kisebb fej, megpucolt vöröshagymát. Fedd le, hogy benne tartsd a gőzt és alacsony lángon párold 15 percig. Ha kész, zárd el a tűzhelyet és hagyd fedő alatt további 5-10 percig pihenni, hogy a maradék nedvességet is magába szívják a rizsszemek. Tálalás előtt pedig szedd ki a hagymát.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek