A nyári időszak a legjobb alkalom arra, hogy elsajátítsuk az egészséges táplálkozás alapjait, ami soha nem a tiltást, hanem az élelmiszerek helyes megválasztását és azok megfelelő arányokban való fogyasztását jelenti. A dietaesfitnesz.hu összeszedett néhány tippet, ami segíthet:
Érdemes olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, amelyeknek éppen szezonjuk van - így mindig magas tápértékű, vitaminban gazdag ételekhez juthatunk hozzá, alacsonyabb áron. Ráadásul nyáron számtalan friss finomság közül válogathatunk: zöldbab, görögdinnye, szilva, barack, újburgonya, cseresznye, meggy.
Rendkívül fontos a vízfogyasztás! A szervezet folyadékháztartását érdemes a nap első felében feltölteni, hiszen ekkor működik a vese a legintenzívebben. A legjobb, ha az ébredés utáni első 10 órában óránként átlagosan egy pohár folyadékot megiszunk, a többit pedig a nap hátralévő részében.
A nyári hónapokban fogyasszunk több zsírszegény, fehér húst: pulykát, csirkét, valamint halakat. Sütve, kis olajon elkészítve, vagy grillezve nem terhelik meg a szervezetet, és megkönnyítik a fogyást.
A cukorbevitel csökkentése szintén jótékony hatású lehet, hiszen a normál testtömeg megtartása mellett elengedhetetlen egészségünk megőrzése szempontjából is. Sütemények helyett inkább válassz friss gyümölcsöket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.