
Ó, hogyan is feledhetnénk el a csodálatos menzás tejbegríz ízét? A gyerekek nem sok ételt szeretnek a menzán, de a tejbegríz tipikusan az a fogás, ami csak a menzán finom igazán. Hányszor, de hányszor próbáltuk már reprodukálni ezt az írt, valahogy azonban mégsem az igazi. Gyerekkorunkban szüleinktől, nagyszüleinktől kértük a várva várt finomságot, de mindig belekevertek valamilyen extra alapanyagot (például citromhéjat), amit ugyan a jó szándék vezérelt, de csak rontott a helyzeten. Most egy konyhás néni kitálalt, és elmondta, hogyan kell készíteni a tökéletes menzás tejbe grízt.
A tökéletes menzás tejbegríz receptjének kulcsa, hogy a lehető legolcsóbb alapanyagokat használjuk fel, és a lehető legköltséghatékonyabban hozzuk ki az ételt. Éppen emiatt felejtsük el az extra hozzávalókat, alkossunk egyszerűt, de nagyszerűt!
Egy lábosba öntsük a tejet, a cukrot, a sót, valamint 4 evőkanál búzadarát. Kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Ezután vegyük takarékra a lángot, és tegyünk bele még egy kanál búzadarát. Lassú tűzön, gyakori kavargatás mellett főzzük készre. Ha megfelelő a sűrűsége és készen van a főzet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kanál margarint. Porcukorral kevert olcsó kakaóval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.