Zseniális trükk: így lesz pihe-puha a palacsinta

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2023. április 29. 12:00
A palacsinta mindig jó ötlet. Hétközben és hétvégén is. De mitől lesz igazán puha és mitől marad sokáig friss? Ez az egyszerű trükk segít.
P. E.

Extra puha és sokáig friss marad a palacsinta a Mindmegette egyszerű trükkjétől. Ha egy kis élesztőt és napraforgóolajat is teszel a tésztába, akkor sokkal puhább lesz, aminek bizony a család sem fog tudni ellenállni.

palacsinta
Fotó: Pixabay

A Mindmegette hagyományos palacsinta receptje:

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 ek étolaj
  • egy kevés élesztő

Elkészítése:

1. Elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.

2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett, 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.

Mindenki szája íze szerint töltheti lekvárral, nutellával vagy akár túróval is. 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.