
A szódabikarbónát nem véletlenül hívják a háztartások Jolly Jokerének: néhanapján úgy tűnhet, valóban végtelen számú területen fel lehet használni. Legyen szó a vécé, a hűtő vagy épp a vágódeszka takarításáról, jöhet a szódabikarbóna! Kertészkedsz? Ezzel elűzheted a kártékony rovarokat, gyomirtóként és gombaölőként is használhatod! A konyharuha makacs szennyeződései ellen is bevetheted, de akkor i jól jön, ha túlteng a gyomorsavad, vagy épp igazán levegős piskótát szeretnél sütni.
Azt azonban eddig kevesen tudták, hogy a gyümölcsök és zöldségek megtisztítására is kiválóan alkalmas a szódabikarbóna.
Persze adja magát a kérdés: meg kell tisztítani a megvett gyümölcsöket? Természetesen! Egyrészt gondolj csak bele, hányan fogdosták össze azt az almát vagy narancsot, amit te végül megvettél, másrészt – és ez talán még fontosabb – a külföldről importált zöldségek és gyümölcsök felületét vegyszerekkel kezelik, hogy átvészeljék a hosszú szállítási időt – figyelmeztet a Mindmegette oldala. Ráadásul ezeket a szereket egy egyszerű hideg- vagy langyos vizes mosás nem távolítja el. Itt jön képbe a szódabikarbóna, ami egyrészt kiváló tisztítószer, másrészt mivel fogyasztásra teljes mértékben alkalmas, nyugodtan lehet vele élelmiszereket takarítani.
A burgonya vagy a cékla gumóinak megsikálására por formájában használd, míg ha a vizes takarítás mellett döntesz, akkor hideg, vagy még jobb, ha langyos vízben feloldasz némi szódabikarbónát, és ezzel mosod át alaposan az élelmiszert. A szódabikarbóna lúgos hatása jól jön az olajos szennyeződések és a gyümölcsök viaszos bevonatának eltávolításakor is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.