Így kell tárolni a húsvéti sonkát, hogy sokáig elálljon

sonka
PUBLIKÁLÁS: 2023. április 05. 11:02 / FRISSÍTÉS: 2023. április 05. 11:09
Mutatjuk, hogy mire kell figyelni!
LA

Húsvétkor az ünnepi menü legfontosabb része a sonka – de vajon hány napig lehet megenni a maradékot? Nos, az két tényezőtől függ! Jöjjenek a részletek!

Fotó: Pixabay

A húsvéti sonka tárolási ideje függ a főzés és a tárolás módjától is – írja a mindmegette.hu.

  • A friss, főtt, pácolatlan sonka hűtőszekrényben 3-4 napig, fagyasztva viszont 3-4 hónapig tárolható.
  • Az otthon főzött pácolt sonka a hűtőszekrényben 3-5 napig, a fagyasztóban ugyanakkor 1-2 hónapig áll el.
  • Az otthon főzött, felszeletelt sonka a hűtőben 3-5 napig, a fagyasztóban pedig 1-2 hónapig tárolható .
  • A főtt parasztsonka 7 napig, fagyasztóban 1-2 hónapig áll el. Az olyan pácolt termékek, mint például a serrano sonka vagy a prosciutto, 2-3 hónapig tárolhatók a hűtőszekrényben.

Ezek a jelek elárulják, hogy romlott a sonka:

  • A romlott sonka orrba vágó, rothadt, kénszerű szagot áraszt, esetleg zöldesszürke, barnás foltok jelennek meg a felületén.
  • A leginkább szembetűnő jel a penészgomba megjelenése a sonkán.
  • A nyálkás, ragacsos textúra szintén a romlottságról tesz tanúbizonyságot.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.